23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIonel Arsene: "Sunt nevinovat. Am credinţa că voi fi drept judecat"

Ionel Arsene: “Sunt nevinovat. Am credinţa că voi fi drept judecat”

“Vreau să încep acest mesaj prin a vă mulţumi tuturor celor care aţi fost alături de mine şi de familia mea de-a lungul ultimelor săptămâni. Vă sunt recunoscător pentru că nu v-aţi îndoit de mine şi de intenţiile mele, în ciuda faptului că s-au făcut atât de multe speculaţii şi s-au spus atâtea lucruri nedrepte. Sunt nevinovat şi voi prezenta în instanţă date care vor susţine acest lucru. Am încredere în conduita magistraţilor şi credinţa că voi fi drept judecat”, a scris Ionel Arsene pe pagina sa de facebook.

Acesta a adăugat că rudele sale au fost greu încercate în această perioadă, dar că speră că ceea ce a fost greu a trecut. În plan profesional, Arsene are de gând să îşi reia atribuţiile în fruntea Consiliului Judeţean Neamţ.

“În perioada următoare îmi voi relua atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, unde m-aţi ales pentru a vă reprezenta, pentru a munci pentru voi şi pentru ca judeţul nostru să se dezvolte. Au fost 30 de zile în care nu am putut să îmi exercit mandatul pentru care am fost ales, timp în care multe lucruri importante au fost în atenţia CJ. Vreau să recuperez cât mai repede această lună şi să trec rapid la îndeplinirea angajamentelor luate în faţa dumneavoastră, acest lucru depinzând în ce măsură voi fi lăsat”, a mai scris Arsene. 

Curtea de Apel Bacău a decis, miercuri, ca Ionel Arsene să fie pus în libertate de îndată, urmând ca acesta să fie cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile. În această perioadă, Ionel Arsene nu are voie să desfăşoare activităţi politice.

La sfârşitul lunii ianuarie, Curtea de Apel Bacău a decis admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui CJ Neamţ pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Conform anchetatorilor, intervenţia nu şi-ar fi atins scopul.

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă