11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis îl ironizează pe Cioloş pentru negocierea funcţiei de procuror-şef european

Iohannis îl ironizează pe Cioloş pentru negocierea funcţiei de procuror-şef european

“Fiind o temă de mare vizibilitate (cea a numirii procurorului-şef european -n.r.), tot felul de politicieni se agaţă de ea, dar dacă contribuie la numire e bine”, a spus preşedintele.

Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Cioloş a anunţat, vineri, că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţie. „Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European”, a scris Dacian Cioloş, la vremea respectivă, pe Facebook.

 

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a exclus susţinerea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Preşedintele PSD a declarat, la Galaţi, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde.

În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcţia de şef al Parchetului Naţional Financiar, Laura Codruţa Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcţia de procuror-şef în cadrul Parchetului European.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Tinerii nu mai aleg armata. Perioada de înscriere a fost prelungită anul acesta cu două săptămâni în colegiile militare

Colegiile militare din țară duc lipsă de "viitor". Mai exact, se pare că majoritatea tinerilor nu-și mai doresc să îmbrace uniforma militară. În ultimii...
Ultima oră
Pe aceeași temă