12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis a făcut anunțul! Pe cine pune premier dacă pică Guvernul Orban

Iohannis a făcut anunțul! Pe cine pune premier dacă pică Guvernul Orban

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că, în cazul în care va fi adoptată moţiunea de cenzură, îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru.

“Da, şi de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier”, a spus preşedintele, întrebat pe cine va propune pentru funcţia de prim-ministru în cazul în care va fi adoptată o moţiune de cenzură.

Întrebat dacă Ludovic Orban ar trebui să își dea demisia din funcția de premier pentru declanșarea anticipatelor, Klaus Iohannis a afirmat că așteaptă o decizie a Parlamentului, având în vedere că există o sesiune extraordinară săptămâna aceasta, iar PSD ar putea depune o moțiune de cenzură.

Șeful statului a adăugat că „întotdeauna există un plan B”, întrebat despre refuzul premierului de a demisiona.

Guvernul a anunțat că își asumă răspunderea pe proiectul de lege privind revenirea la alegerile primarilor în două tururi. În acest context, PSD a anunțat că depune moțiune de cenzură pentru demiterea Cabinetului Orban.

În ce priveşte intenţia PSD de a depune o astfel de moţiune, preşedintele Iohannis a declarat: “Povestea cu moţiunea o auzim de când a anunţat Guvernul că doreşte să îşi angajeze răspunderea. Să vedem practic.”

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...
Ultima oră
Pe aceeași temă