6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIoana Ene Dogioiu confirmă că a șters articolul privind o veche relație...

Ioana Ene Dogioiu confirmă că a șters articolul privind o veche relație dintre Iohannis și Kovesi

Potrivit publicației Evenimentul Zilei, “Ioana Ene Dogioiu a reacționat marți după ce, un text publicat pe Ziare.com in 14 octombrie 2009, și readus în atenția publică, vorbea despre o relație înfiripată, undeva prin anii ’90, între Klaus Iohannis și șefa DNA, Codruța Kovesi, relația care l-ar fi pus pe actualul președinte la umbră de anchetele din justiție”.

Iată cum a explicat, marți, Ioana Dogioiu articolul publicat în anul 2009:

„De cateva zile face ocolul Facebook-ului inculpatilor si al sustinatorilor lor si apoi al site-urilor anti-justitie un text postat pe Ziare.com in 14 octombrie 2009. Referindu-se la o presupusa anchetare pentru neglijenta in serviciu a, pe atunci, primarului Sibiului Klaus Iohannis, textul face referire la o informatie dintr-o sursa obscura, agentia.org, intre timp disparuta, potrivit careia intre Codruta Kovesi si Klaus Iohannis ar fi existat o relatie in virtutea careia dl Iohannis ar fi fost aparat de justitie. O poveste absolut nedovedita, lipsita chiar si de indicii minime, dar suficient de spumoasa pentru a face trafic (…). Da, textul din 2009 reprezinta o greseala pe care Ziare.com si-o asuma, chiar daca ea a fost comisa in urma cu 9 ani, adica intr-un fel de preistorie a Ziare.com, cand site-ul abia incepea sa prinda contur, de o persoana care nu mai este demult angajat al Ziare.com”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă