12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIoan Terea, despre incidentul de miercuri seară: "Nu am lovit pe nimeni,...

Ioan Terea, despre incidentul de miercuri seară: “Nu am lovit pe nimeni, am fost provocat”

El spune că nu a lovit pe nimeni și că mai mulți manifestanți i-au tăiat calea, după ce și-a lipit pe parbriz o legitimație de acces în Palatul Parlamentului, unul dintre aceștia sărind pe capota mașinii.

“Aseară, în jurul orelor 21, am părăsit Palatul Parlamentului. Cei de la SPP mi-au spus că bine ar fi să ies pe partea stângă, deoarece ieșirea de pe partea dreaptă este blocată de protestatari, se și auzeau acolo cum manifestau. Am ieșit pe partea stângă, de fapt pe intrare, și acolo am virat tot stânga, fiindcă eu mergeam la Sibiu. Și acolo este o trecere de pietoni, m-am încadrat să virez la stânga, m-am apropiat de trotuar — de fapt m-am încadrat pe banda de lângă trotuar. Atunci, pe parbrizul mașinii am lipit o legitimație pentru permisul de acces în Palatul Parlamentului. În momentul acela, mai mulți protestatari — erau 20-30 pe trotuar — au mers pe trecerea de pietoni, s-au oprit în fața mașinii, îmi făceau diverse semne să deschid și să ies afară din mașină, să vorbesc cu ei și așa mai departe. Deci, o adevărată provocare. În acel moment, eu am prins un moment când botul mașinii s-a eliberat, încet am vrut să plec, mai mulți au sărit, unul dintre ei a sărit pe capota mașinii, s-a ținut de oglindă în partea dreaptă a mașinii. În acel moment a sărit înapoi pe șosea sau pe trotuar”, a declarat, pentru Agerpes, Ioan Terea.

Parlamentarul social-democrat a precizat că, în momentul în care a observat că protestatarul nu mai este pe capota mașinii, a oprit să vadă ce s-a întâmplat, Poliția fiind la 30-40 de metri de respectivul loc. El a adăugat că, dacă ar fi lovit sau agresat pe cineva, ar fi existat o lovitură pe partea din față a mașinii.

“Cei de la Poliția Rutieră au văzut că nu este niciun semn pe partea din față a mașinii. Toate semnele și loviturile în mașină, inclusiv cu urme de picioare și de pumni, sunt pe partea laterală — dreapta a mașinii, portiera față și spate — dreapta și oglinda mașinii. A venit Poliția, m-a testat etilotest, a ieșit zero, m-au condus la secție, acolo am mers din proprie inițiativă, fiindcă ei tot insistau că am consumat băuturi alcoolice, că am măsluit cu Poliția. Deci, le-a arătat Poliția că a ieșit testul zero. Ca să fiu sigur, m-am mai dus ca să-mi recolteze și probe biologice. În rest, am dat o declarație exact cum s-a întâmplat și cam asta a fost tot. Azi dimineață, în jurul orei 3,00, am plecat spre Sibiu, la ora 6,30 am ajuns acasă, mi s-au înapoiat actele, am dat o declarație, am semnat procesul verbal de la fața locului și atât”, a arătat deputatul.

Ioan Terea a menționat că va lua cele întâmplate drept un incident față de care nu va face plângere penală.

“Nu fac plângere față de protestatari sau… nu vreau să intru în acest joc al lor. Eu n-am făcut plângere penală la nimeni și nici n-o să fac vreodată. Am fost provocat”, a adăugat deputatul PSD.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă