9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSportViorel Ilie, propus de ALDE ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, are...

Viorel Ilie, propus de ALDE ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, are un masterat în Creativitate

Viorel Ilie, propus ca ministru pentru Relația cu Parlamentul în Guvernul Tudose, s-a născut la data de 19 martie 1965.

A absolvit Facultatea de Electrotehnică, specializarea Automatizări și Calculatoare, din cadrul Institutului Politehnic ''Gheorghe Asachi'' din Iași (1984-1989) și a efectuat două programe de masterat: Gestionarea Resurselor în Administrația Publică, la Universitatea ''George Bacovia'' Bacău (oct. 2008 — iun. 2010) și Comunicare, Creativitate și Competențe Psihosociale în Organizații, la Universitatea ''Petre Andrei'' din Iași (oct. 2009 — iun. 2011), conform www.senat.ro. A absolvit cursul ''Înalți funcționari publici'', organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici — ANFP (dec. 2011 — mai 2012) și cursul de ''Politică externă și diplomație'', organizat de Institutul Diplomatic Român (apr. — sept. 2012).

A fost inginer la: Combinatul Petrochimic Borzești (sept. 1989 — febr. 1990); Trust Foraj Extracție Moinești (febr. 1990 — mart. 1991); Centrul de Calcul și Lucrări Auxiliare București (mart. 1991 — oct. 1991); S.P. Modarzau (oct. 1991 — iun. 1997). A deținut poziția de șef serviciu informatică în cadrul S.N. Petrom Sucursala Moinești, apoi a fost director S.C. Trust Incom SRL Moinești (ian. 2000 — iun. 2008), potrivit www.senat.ro.

A fost primar al Municipiului Moinești, în perioada 23 iunie 2008 — 13 ianuarie 2017. Este președinte executiv al organizației ALDE Bacău.

La alegerile legislative din 11 decembrie 2016, a fost ales senator în circumscripția electorală nr. 4 din Bacău, pe listele formațiunii Alianța Liberalilor și Democraților, fiind validat în funcție la 21 decembrie 2016. Este membru în Comisia pentru Afaceri Europene (de la 22 dec. 2017) și în Comisia pentru dezvoltare și strategie economică (de la 5 ian. 2017). A fost liderul grupului parlamentar al ALDE de la Senat (până la 10 apr. 2017).

La 26 martie 2017, Biroul Politic Central al ALDE a decis să îl propună pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie, în locul Grațielei Leocadia Gavrilescu, propusă pentru funcția de ministru al Mediului și viceprim-ministru. A depus jurământul de învestitură în această funcție la 3 aprilie 2017. La 14 iunie 2017, și-a înaintat demisia din funcție, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin Moțiune de cenzură.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Servicii de închiriere animatori copii pentru zile de naștere

Chiar dacă serviciile de animație pentru copii sunt disponibile pe piață doar de câțiva ani, asta nu înseamnă că discutăm despre un concept nou....

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...

Sfinţirea capelei le oferă ocazia parlamentarilor de a reflecta la menirea lor, spune Ciucă

În Palatul Parlamentului a fost amenajată o capelă ortodoxă. Aceasta a fost inaugurată luni, 25 martie, iar Nicolae Ciucă susține că Patriarhia Română şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă