9.7 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSportVIDEO Prima reacție a lui Paul Stănescu, după ce, în presă, au...

VIDEO Prima reacție a lui Paul Stănescu, după ce, în presă, au apărut informații că Iohannis i-ar refuza numirea

Baronul PSD de Olt, Paul Stănescu, propus pentru preluarea Ministerului Dezvoltării Regionale, a declarat, în Parlament, că nu a primit vești despre intenția președintelui Iohannis de a-i respinge numirea.

”Nu știu nimic, aștept. Nu știu dacă întârzie”, a spus Paul Stănescu.

Totodată, parlamentarul, întrebat dacă are probleme de intergritate, a replicat: ”Cum să cred că am probleme, dacă eu știu că nu am probleme”.





Paul Stănescu, propus ca ministru al Dezvoltării, a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că este vechi prieten cu Liviu Dragnea, pe care îl cunoaște dinainte de anul 1990, și că este mândru de această prietenie.

„Nu pot să neg că nu sunt prieten cu preşedintele Liviu Dragnea, ne cunoaştem de foarte mulţi ani de zile. Cu cine sunt prieten, spun lucrul ăsta, deci dacă vreţi, chiar sunt mândru că sunt prieten cu Liviu Dragnea”, a declarat Paul Stănescu.





Paul Stănescu a fost preşedintele Consiliului Județean Olt timp de opt ani, iar din 2016 e senator. El şi-a impus şi fratele pe listele parlamentare, Alexandru Stănescu, fiind deputat, iar soţia să a ajuns din profesor la Şcoală generală Vişina consilier la Ministerul Educaţiei. Familia Stănescu e reprezentată la nivel politic şi de tatăl celor doi fraţi parlamentari, care a fost primar PSD în comună Vişina până la 75 de ani.





Controversele legate de vicepreședintele PSD nu se opresc aici. În 2006, Stănescu a înființat o firmă, Olt Lacta Prod SRL, în 2006, împreună cu doi israelieni. Unul este Moshe Agavi, care a reprezentat niște companii off shore în România, printre care Seven Hills, ce se ocupa de afacerile imobiliare ale magnatului israelian Benny Steinmetz, scrie jurnalistul Cătălin Prisacariu.

Așa a ajuns într-un dosar DNA ca „grup infracțional”, pe lângă Truică Remus, Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz și alte persoane, cu scopul „dobândirii întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici”. Paul Stănescu „a uitat” de firma de lactate în care a fost asociat cu Moshe Agavi, motivând că aceasta nu a funcționat deloc. Poate, dar a fost radiată abia în luna mai a.c. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă