5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportVIDEO Iohannis: Dacă și acest Guvern ar cădea, cu siguranță ar trebui...

VIDEO Iohannis: Dacă și acest Guvern ar cădea, cu siguranță ar trebui sa îmi pun întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Craiova, înaintea ședinței în care PSD va decide dacă își remaniază mai mulți miniștri, că ”dacă și acest Guvern ar cădea, cu siguranță ar trebui sa îmi pun întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze”. 

"Trebuie să fim foarte serioși aici. Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să-mi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație”, a spus președintele Iohannis. 



"Înţeleg că domnia sa va face un test total astazi, putin mai tarziu. Asta cu promisiunile, nu cred ca trebuie sa exageram. Am discutat foarte aplecat asupra acestor chestiuni. (…) Eu am discutat cu premierul şi mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu. E treaba altora. M-aţi întrebat de remaniere..Cred că premierul e de bună-credinţă şi doreşte o echipă performantă. Şi românii. Şi eu, aproape la un an de la câştig alegerilor, aşteptăm ca PSD să vină cu rezultate tangibile şi dacă o remaniere va face asta, remaniere să fie.", a declarat Klaus Iohannis.

Declarațiile președintelui vin în contextul în care joi după-amiază, de la ora 17.00, are loc Comitetul Executiv al PSD, unde pesediștii vor decide şi vor valida lista miniştrilor care vor fi înlocuiţi, iar înaintea acestei şedinţa ar urma să aibă loc şi o şedinţă a Coaliţiei PSD-ALDE, în condiţiile în care unul dintre miniştrii vizaţi este Viorel Ilie.

Anunţul privind remanierea guvernamentală a fost făcut de premierul Mihai Tudose luni seară. El spunea că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului şi că vor fi "nişte decizii dure, dar necesare".

A doua zi de la anunţul premierului, marţi, PSD s-a întrunit într-o şedinţă informală, la finalul căreia premierul Mihai Tudose şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au anunţat că decizia finală privind remanierile din Guvern va fi luată în şedinţa de joi a Comitetului Executiv al PSD. Premierul a mai anunţat că în şedinţa informală a PSD au fost stabilite "zona de remaniere şi persoanele remaniabile".

Miercuri, premierul Tudose a revenit cu explicaţii în ceea ce le priveşte pe Sevil Shhaideh şi pe Rovana Plumb, spunând că a cerut demisia din Guvern a acestora întrucât sunt în relaţie directă cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti.




 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă