10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Premierul Tudose, ironic la adresa ministrului Educației, Liviu Pop: Ce e...

VIDEO. Premierul Tudose, ironic la adresa ministrului Educației, Liviu Pop: Ce e deosebit la manuale, au coperţile mai groase?

Premierul Mihai Tudose i-a cerut explicații ministrului Educației, Liviu Pop, pe tema manualelor școlare, în cadrul ședinței de Guvern de vineri.

„Domnule ministru Pop, cum stăm cu manualele?”, a întrebat șeful Executivului.

În replică, ministrul Educației a răspuns că elevii de clasa a V-a vor lucra, în primele două luni, după îndrumare. „Lucrăm la soluţii. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. Va trebui să luăm nişte decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtaşi la neregulile din licitaţii. Mai pe româneşte, toate manualele cu excepţia clasei a V- a sunt deja în şcoli. La clasa a V-a, pentru primele două luni avem souţia de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar”, a declarat ministrul Educaţiei.



 

 

Mihai Tudose i-a răspuns, ironic: „Mulţumesc, dar ce e deosebit la manualele de la clasa a 5a ? Sunt coperţile mai groase?”.

„Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele şcolare pentru clasa a V-a, Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerului Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a replicat Liviu Pop.


Citește și: VIDEO. Răzvan Cuc, mustrat în ședința de Guvern de premierul Tudose, pe tema situației din TAROM și a controalelor de pe șantierele autostrăzilor: Vom avea o discuție personală!


Cele mai citite

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă