VIDEO. Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, despre „Cumințenia Pământului”: Eu, personal, nu am donat. Mi s-a părut un preț exagerat

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat, într-o emisiune Digi24, că nu a donat bani pentru „Cumințenia Pământului”, pe motiv că prețul i s-a părut „exagerat”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

17.07.2017 - 23:21

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat, într-o emisiune Digi24, că nu a donat bani pentru „Cumințenia Pământului”, pe motiv că prețul i s-a părut „exagerat”.

„Eu personal nu am donat bani pentru Cumințenia Pământului. A fost o campanie care nu m-a convins. Sunt un patriot, îmi iubesc țara, dar mi s-a părut un preț exagerat. Au fost două evaluări care au situat valoarea operei în jurul a cinci milioane de euro. E foarte greu să evaluezi inestimabilul. Din păcate, o lucrare priceless trebuie să aibă, totuși, un preț”, a spus Lucian Romașcanu, la emisiunea „În fața ta”, de pe Digi24.

Întrebat dacă are de gând să ia măsuri pentru ca lucrarea lui Brâncuși să intre în patrimoniul național, ministrul Culturii a declarat: „Este un răspuns delicat. Eu cred că se va găsi un consens, la prețul evaluat de piață”.

Întrebat dacă vrea să renegocieze prețul, el a răspuns: „Eu, personal, da! Din punctul meu de vedere, o asemenea operă trebuie să facă parte din patrimoniul statului. Dacă, după ce vom trece de fenomenul cu rambursarea banilor, va exista, astăzi, o emulație națională, o voi aduce în fața Guvernului”, a mai spus el.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...