10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Gabriela Firea, la un an de mandat. Primărița Capitalei face noi...

VIDEO. Gabriela Firea, la un an de mandat. Primărița Capitalei face noi promisiuni. Bucureștenii vor primi vouchere ca să-și cumpere biciclete

UPDATE 17,30:  Gabriela Firea a afirmat că Primăria Capitalei va încuraja transportul cu bicicletă, astfel încât orașul să devină "mai puțin poluat și mai puțin aglomerat".

Una dintre promisiunile de vineri ale Gabrielei Firea a fost accea că Primăria Capitalei va oferi vouchere de câte 500 de lei, care să-i ajute pe bucureșteni să-și cumpere biciclete.


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declară, la bilanțul unui an de mandat, că urmează să implementeze proiecte ambițioase pentru București, printre care a amintit de construirea mai multor creșe, grădinițe și a unui spital metropolitan. De asemenea, edilul a mai adăugat că una dintre cele mai importante realizări constă în eliminarea "firmelor-căpușă de la RADET și RATB".

"Ne-am întâlnit astăzi pentru a puncta cele mai importante realizări într-un an de mandat. Am ridicat zeci de șantiere în Capitală. Din punctul meu de vedere, cea mai mare realizare a acestui an a fost aceea că am reușit să deblocăm zeci de șantiere din Capitală. Orașul a prins viață. Acolo unde nu se lucra de aproape doi ani, s-a lucrat, s-au și finalizat unele obiective de investiții.

Altele sunt în curs de finalizare. Iar acolo unde se lucra cu pași de melc ritmul s-a accelerat foarte mult. De asemenea, o mare realizare a acestui an este aceea că am avut curajul să spunem stop contractelor păguboase pentru Capitală. Ani de-a rândul, aceleași firme câștigau toate licitațiile din București. Nu este normal. Mediul de afaceri este mult mai complex dezvoltat decât cele câteva firme agreate, atât la PMB, cât și la primăriile de sector. Am avut curajul să stârpim firmele-căpușă de la RADET și RATB. În sfârșit se lucrează transparent. 

O altă mare realizare este investiția în sănătate, 90 de milioane de euro pentru spitale și pentru cabinetele medicale șoclare și stomatologice. Îi respect pe medici și trebuie să fim alături de ei nu doar cu vorba, ci și cu fapta.

În cel mai scurt timp vom construi șase cartiere de locuințe pentru cazuri sociale și locuințe de muncă, vom construi creșe și grădinițe, domeniu în care ne confruntăm cu deficit și un mare spital metropolitan în București", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.



La 5 iunie anul trecut, Gabriela Firea a câștigat Primăria Capitalei cu 42,97% din totalul de voturi exprimate și 13,84% din populația Bucureș­tiului cu drept de vot. Lista de promi­siuni cu care a candidat, așa-numitul program de guvernare locală, se întinde pe 69 de pagini. După un an de mandat, promisiunile legate de trafic, transport public, poluare au rămas doar promisiuni. În schimb, primarul s-a arătat foarte preocupat de logo-ul orașului, decorațiuni de Paște și balene albastre.


Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă