Ponta îl critică pe Iohannis, în contextul situației din Rep. Moldova

de Roxana Petre , 15 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 19:45, 15 ianuarie 2016

Fostul premier Victor Ponta a scris, vineri seara, pe Facebook, un mesaj în care îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, în contextul situaţiei dificile din Republica Moldova, privind desemnarea unui candidat la funcţia de premier.

"Mi-am adus aminte! În 2009 o majoritate parlamentară clară și transparentă l-a propus pe Klaus Iohannis Prim-Ministru, iar Președintele Băsescu a refuzat să-l nominalizeze și l-a desemnat pe Croitoru! Iohannis (și noi toți, pe bună dreptate) a denunțat ferm acel abuz! Ianuarie 2015 - la Chișinău Președintele Moldovei Timofti refuză o propunere majorității absolute formate în jurul PDM și numește candidat de Premier o persoană din Administrația Prezidențială - același Iohannis spune că face foarte bine! Dacă nu ar fi de plâns, am putea râde!", a scris Victor Ponta.

Citeşte şi: R. Moldova: PPEM, în favoarea alegerilor anticipate

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, joi, pe secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale, Ion Păduraru, la funcţia de premier. Cu toate acestea, el şi-a anunţat demisia vineri.

''În dimineaţa acestei zile, şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară', a spus Păduraru. 

Vineri seara, majoritatea parlamentară din Republica Moldova a desemnat un nou candidat la funcţia de premier, Pavel Filip. În aceste condiţii, Timofti a semnat decretul pentru desemnarea noului candidat.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului şi componenţei guvernului. 

 

 

Comentarii

 • raul marius

  15 ianuarie 2016 22:24

  Cine ???,poate aproba ca un infractor ticalos ca si ponta ,sa poata da lectii,oricarui functionar public al ,statuluyi Roman !!! Cit timp el a fost DICTATOR,nu permitea nimanui sa miste sau i-si batea joc efectiv de toti cei care incercau sa-i spuna,Mai Derbedeule,Mai Usor....ca o sa te IMPIEDICI !!!

  raspunde comentariului
 • Ministrii bese si Iohannis trage rușinea

  15 ianuarie 2016 20:23

  Victor Ponta se supara degeaba, peste 80 la suta din Guvern l-a demis problemele cu DNA-ul.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design