12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Voi vota împotriva moțiunii de cenzură. E cea mai urâtă...

Victor Ponta: Voi vota împotriva moțiunii de cenzură. E cea mai urâtă situație în care mă aflu, să votez împotriva partidului meu

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, la sosirea în Parlament, că "este cea mai urâtă situație în care se află", dar va vota împotriva moțiunii de cenzură, susținând că are încredere într-un Cabinet Grindeanu 2, format tot din membri din coaliția de guvernare PSD – ALDE.



În momentul de față asistăm la un război de tip mafiot în care se înfruntă două tabere conduse de un condamnat și de un plagiator cu două dosare penale.

"Voturiule nu le are nimeni, le are fiecare parlamentar în parte. Eu voi vota la vedere împotriva moțiunii de cenzură. Am încredere într-un nou Guvern Grindeanu. Este cea mai urâtă situație în care mă aflu, în 14 ani de parlamentar. Nu mi s-a mai cerut niciodată să votez împotriva partidului meu", a declarat Victor Ponta.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.


Citește și: România, între doi „ticăloși” *) | OPINIE

Nu știu, la ora la care scriu, dacă va trece mâine moțiunea de cenzură a PSD contra guvernului PSD. Și mă feresc să fac orice pronostic. Am însă câteva observații despre acest război pesedisto-pesedist în care n-ai cu cine să ții.


Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului va debuta cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.





În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

 


Mai puteți citi și:

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă