6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta, întrebat dacă este securist: Sunt atât cât sunteți și dumneavoastră

Victor Ponta, întrebat dacă este securist: Sunt atât cât sunteți și dumneavoastră

Secretarul general al Guvernului, Sorin Grindeanu, a avut un schimb de replici rapid cu o ziarista pe holul Parlamentului, înaintea ședinței în care se votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Întrebat de ziaristă "Sunteți securist, domnule Ponta?". Secretarul general al PSD a răspuns: "Exact cât sunteți dumneavoastră sunt și eu!".

Conflictul politic care a condus la moțiunea de cenzură a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, ceare au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă