16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportVictor Ponta explică de ce s-a certat cu șeful PSD: Conflictul a...

Victor Ponta explică de ce s-a certat cu șeful PSD: Conflictul a pornit de la faptul că Liviu Dragnea nu poate fi prim-ministru

Conflictul dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul că liderul social-democraților nu poate să fie prim-ministru, a afirmat, luni seară, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.

 

„Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru și atunci oricine e prim-ministru e rău", a declarat Victor Ponta, la TVR 1.

Întrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea să declanșeze această criză, Ponta a răspuns: „Decizia Curții Constituționale, (…) cea referitoare la faptul că domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru".



„Ideea aceea, care a fost în ianuarie, 'Dom'le, îl punem pe Grindeanu, stă și el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului și Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru' (…), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea și, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă' (…), n-a ieșit, din două motive. Unu — Curtea Constituțională a zis că 'Nu' — și doi — (…) după vizita de la Washington, uitați de povestea cu suspendarea (…) S-a dus", a mai afirmat fostul premier.

În opinia fostului premier, premierul Sorin Grindeanu a fost „prea umilit".

„Pur și simplu a fost prea umilit. (…) Cum poți tu să faci un raport — l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea — în care în primul rând să spui tu despre propriul tău guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e în stare să facă nimic? (…) Toți miniștrii au fost propuși de către domnul Dragnea, deci n-au fost propuși de domnul Grindeanu", a spus Ponta, adăugând că vina lui Grindeanu este că "i-a acceptat" pe miniștrii propuși de Dragnea.

Conform lui Ponta, Grindeanu „a progresat" și a crescut în sondaje. „Când a început să învețe, când a început să se vadă cu niște premieri, când a început să crească în sondaje — că dacă era la 10%, eu cred că nu-l schimba domnul Dragnea—, când a ajuns la 40, când a început să (…) vorbească mai ușor la televizor… A progresat", a mai afirmat Ponta.



Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

 

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă