30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportViceprimarul din Salcia, care l-a scuipat pe liderul PNL Mehedinţi, nu e...

Viceprimarul din Salcia, care l-a scuipat pe liderul PNL Mehedinţi, nu e membru al PNL Timiş

Viceprimarul comunei mehedinţene Salcia, Adel Sava, rămas fără sprijin politic liberal şi care luni l-a scuipat în faţă pe liderul PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, afirmând că este membru al PNL Timiş, nu mai este membru al acestei filiale de anul trecut, afirmă reprezentanţii PNL Timiş, citat de Mediafax.

 

Purtătorul de cuvânt al PNL Timiş, Alina Sabou a afirmat că Adel Sava s-a înscris în PNL Timiş anul trecut, însă după două luni a cerut să fie transferat în PNL Mehedinţi.

“Adel Sava s-a înscris în PNL Timiş anul trecut, în vară, şi după circa două luni a cerut transferul în Mehedinţi. Prin urmare, în acest moment, el nu mai este membru al PNL Timiş”, a afirmat Sabou.

La rândul său, preşedintele PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că viceprimarul comunei Salcia, Adel Sava, a fost membru al organizaţiei PNL Mehedinţi timp de aproximativ un an şi jumătate, între 2008 şi 2009.

“Domnul Sava s-a înscris şi a fost ales pe listele PNL Mehedinţi ca şi consilier local al comunei Salcia în 2008, după care a fost votat ca şi viceprimar. Asta până după alegerile europarlamentare din 2009, când a fost exclus din partid, din motive pe care nu vreau să le mai enunţ. Domnul Sava nu a contestat excluderea la vremea respectivă”, a declarat Liviu Mazilu.

Preşedintele PNL Mehedinţi a mai spus că din vara anului 2009, de când a fost exclus din filială, nu are cunoştinţă despre calitatea politică a lui Adel Sava.

Organizaţia PNL Mehedinţi are o hotărâre definitivă şi irevocabilă emisă de Curtea de Apel Craiova prin care Consiliul Local Salcia trebuie să ia act de încetarea mandatului de consilier local al lui Adel Sava şi vacantarea postului, după ce PNL Mehedinţi i-a retras sprijinul politic.

Un conflict a izbucnit, luni, în şedinţa de Consiliu Local al comunei mehedinţene Salcia, între viceprimarul localităţii Adel Sava şi liderul PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, după ce consilierii au votat împotriva încetării mandatului de consilier al lui Sava, rămas fără sprijin politic liberal.

Consiliul Local al comunei Salcia s-a reunit, luni, în şedinţă ordinară, pe ordinea de zi fiind un singur punct, iniţiat de primarul PNL al comunei, Gelu Pantelimon, care viza încetarea mandatului de consilier local al viceprimarului Adel Sava, şi vacantarea postului, după ce filiala PNL Mehedinţi i-a retras sprijinul politic lui Sava, în urmă cu un an şi jumătate.

La şedinţa de luni au fost prezenţi şi zeci de localnici din Salcia, care au venit să îl susţină pe Adel Sava, iat în momentul în care s-a dat citire proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi, mulţimea a început să îl huiduie pe preşedintele PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu.

Ulterior, s-a trecut la votul pentru aprobarea ordinii de zi, şapte consilieri din 11 votând împotrivă, astfel că proiectul nu a trecut.

La finalul şedinţei, preşedintele PNL Mehedinţi i-a acuzat pe consilieri de abuz în serviciu, întrucât nu au pus în aplicare o hotărâre judecătorească.

Adel Sava a răspuns la insultele lui Liviu Mazilu, iar în final viceprimarul din Salcia l-a scuipat de trei ori în faţă pe liderul liberal mehedinţean.

Liviu Mazilu a refuzat să comenteze incidentul în urma căruia a fost scuipat, declarând presei că va depune plângere penală împotriva consilierilor care nu vor să pună în aplicare o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

“N-am ce să comentez! Constat că sub presiunea unor oameni, aduşi nu ştiu de unde, Consiliul Local refuză să ia act de o hotărâre a unei instanţe din România, în atare situaţie mă voi vedea obligat să formulez o plângere penală împotriva consilierilor care refuză să ia act, pentru abuz în serviciu. Domnul Sava nu mai este membru PNL de un an şi jumătate. Au existat mai multe procese în acest sens. Acum avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă care obligă Consiliul Local al comunei Salcia să ia act de vacantarea postului de consilier”, a spus Mazilu.

La rândul său, Adel Sava a declarat că după ce a fost exclus din organizaţia PNL Mehedinţi s-a înscris în organizaţia PNL Timiş.

Organizaţia PNL Mehedinţi i-a retras sprijinul politic viceprimarului din Salcia Adel Sava în urmă cu un an şi jumătate pentru acte de indisciplină.

Cele mai citite

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă