13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUNPR se aliază oficial cu PSD. Alianţa de Centru Stânga se înregistrează...

UNPR se aliază oficial cu PSD. Alianţa de Centru Stânga se înregistrează la tribunal

Alianţa dintre Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi Partidul Social Democrat (PSD) este oficială. Reprezentanţii Alianţei de Centru Sânga, uniunea celor două partide, au înregistrat o cerere în acest sens la Tribunalul Bucureşti şi au publicat un anunţ în suplimentul de Mica Publicate al ziarului România liberă.

Iată conţinutul anunţului publicat în suplimentul de Mica Publicitate al ziarului România liberă:

„Partidul Social Democrat (PSD) cu sediul în sos. Kiseleff nr.10, sector 1, Bucureşti şi Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) cu sediul în str.Gheorghe Brătanu nr.7, sector 1, Bucureşti anunţă că s-a înregistrat la Tribunalul Bucureşti, secţia a IV-a civilă cererea privind înregistrarea în Registrul Alianţelor Politice a Tribunalului Bucureşti a Portocolului de colaborare şi a Regulamentului privind funcţionarea parteneriatului dintre PSD şi UNPR – Alianţa politică ACS (PSD+UNPR) Alianţa de Centru Stânga”.

Citeşte şi Ponta îmbrăţişează „trădătorii” şi „ofiţerii acoperiţi” de la UNPR

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a explicat în exclusivitate pentru romanialibera.ro că Alianţa de Centru Stânga este o formă de asociere politică care reprezintă legalizarea protocoalelor anterior semnate de cele două partide, PSD şi UNPR.

„Trebuie să facem diferenţa între o alianţă politică şi una electorală. Alianţa electorală trebuie înscrisă la BEC şi are ca scop participarea pe liste comune la alegerile electorale. Nu este cazul Alianţei de Centru Stânga”, a precizat Nicolicea.

Nicolicea a declarat că ACS este o încercare de coagulare a forţelor de stânga din România.

„Alianţa de Centru Stânga este o alianţă politică care are ca scop principal colaborarea partidelor în vederea promovării unor interese comune. Stânga nu rămâne imobilă în condiţiile în care partidele de dreapta fac alianţe. Scopul principal al ACS este coagularea forţelor de centru stânga din România”, a declarat Eugen Nicolicea, deputat UNPR.

Citeşte şi Oprea: Obiectivul strategic al UNPR- câştigarea tuturor bătăliilor, menţinerea la guvernare după 2013

Practic, ACS este reacţia partidelor de stânga în condiţiile apariţiei şi consolidării unor mişcări de centru-dreapta care se coalizează în jurul PDL. Cea mai nouă dintre acestea este Iniţiativa de Centru-Dreapta lansată de Mihai Răzvan Ungureanu. De altfel, la mitingul PDL de săptămâna trecută, alături de liderii partidului, pe scenă s-au aflat Ungureanu şi Mihai Neamţu, fondatorul mişcării Noua Republică.

Alianţa între PSD şi UNPR – grupare formată, în cea mai mare parte, din foşti social-democraţi – nu este o surpriză, în contextul în care, în ziua suspendării preşedintelui Traian Băsescu, surse politice citate de presa românească spuneau că UNPR ar fi acceptat să voteze pentru suspendare după ce şi-au negociat cu PSD locuri eligibile în Parlament la alegerile din toamnă.

Într-adevăr, parlamentarii UNPR au ajutat la asigurarea majorităţii pentru suspendarea preşedintelui deşi, cu o zi în urmă, Lavinia Şandru anunţa că formaţiunea sa va vota împotriva suspendării.

UNPR a fost la guvernare alături de PDL, dar imediat după căderea guvernului Ungureanu au început să apară voci din UNPR care criticau fostul guvern. Mai mult, cele două formaţiuni erau hotărâte să canideze împreună la alegerile locale, dar nu s-au înţeles asupra candidaţilor.

În 28 aprilie, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, afirma că formaţiunea sa va susţine noul guvern, că Uniunea a ieşit din fosta coaliţie ca lepădându-se “de Satana” şi că fostul guvern a adus un atentat grav la siguranţa oamenilor. La scurt timp, PSD şi UNPR au încheiat un protocol de sprijin pentru guvernul condus de Victor Ponta.

Citeşte şi Onţanu: Fostul guvern a atentat grav la siguranţa oamenilor. Ne-am lepădat de alianţă ca de Satana

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă