19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportUnitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a primit o sesizare din Statele...

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a primit o sesizare din Statele Unite privind acuzațiile de plagiat în cazul doctoratului șefei DNA

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a primit o sesizare din SUA privind acuzațiile de plagiat în cazul lucrării de doctorat a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Cu toate acestea, sesizarea este neconformă, întrucât linkul spre documentele care ar proba plagiatul nu poate fi deschis, a precizat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei.

„Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a primit o sesizare din SUA, nu ştim dacă a fost formulată de o persoană fizică sau juridică. Dar sesizarea este neconformă, întrucât  linkul care ar permite accesul la documentele care ar proba plagiatul nu poate fi accesat”, a precizat Mirabela Amarandei.

Astfel, reprezentanții UEFISCDI au trimis expeditorului un răspuns prin care l-au atenţionat că documentele necesare susţinerii sesizări acuzaţiei de plagiat nu pot fi analizate, întrucât linkul este blocat.


CITEȘTE ȘI: Universitatea de Vest din Timișoara a demarat procedura internă privind acuzațiile de plagiat în cazul lucrării de doctorat a șefei DNA


După ce sesizarea va fi conformă, va fi trimisă de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării la  Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care va demara procedurile uzuale. 

Totodată, Universitatea de Vest din Timișoara a demarat, la sfârșitul săptămânii trecute, procedura internă privind clarificarea situației în cazul tezei de doctorat a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, ca urmare a unor acuzații apărute în spațiul public, informează HotNews.ro.

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a precizat, vineri, într-un interviu pentru Europa FM, că poate demonstra autenticitatea tezei sale de doctorat. 


CITEȘTE ȘI: VIDEO. Documentele prezentate de șefa DNA, prin care susține autenticitatea lucrării de doctorat. Kovesi: Teza mea este corectă, am muncit la ea șapte ani. Rectorul Universității din Iași: Nu poate fi vorba de plagiat, pentru că ”argumentația este cursivă și logică”


În urmă cu două săptămâni, deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că a participat, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a șefei DNA.

„M-am decis să vin la Parchetul General şi să fac un lucru care mă apasă şi cred că este motivul pentru care nmi s-au întâmplat toate astea în ultimii doi ani. Am venit să aduc un autodenunţ, care vizează felul în care eu şi mai mulţi demnitari ai statului român au participat la măsluirea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi”, a declarat deputatul Sebastian Ghiţă, la intrarea în Parchetul General.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă