7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportUngureanu "refuza sa demisioneze"

Ungureanu “refuza sa demisioneze”

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Ungureanu s-a intalnit in dimineata aceasta cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru o discutie in care ministrul a precizat ca refuza sa demisioneze, relateaza agentia Mediafax, citand surse oficiale.
“Se pare ca Ungureanu s-a razgandit si nu mai doreste sa demisioneze, dar premierul isi sustine in continuare pozitia ca acesta sa se retraga. In final, va fi o decizie politica, cel mai probabil este vorba de retragerea sprijinului politic”, au afirmat sursele citate.
Ungureanu s-a întors sambata de la Viena si nu a facut nicio declaratie publica despre situatia sa. (Mediafax).
O cnferinta de presa a lui Mihai-Razvan Ungureanu anuntata neoficial pentru sambata a fost anulata, fiind inca sub semnul intrebarii dacă aceasta va fi organizata astazi.
Seful guvernului i-a reprosat ministrului sau de externe faptul ca nu l-a informat despre retinerea celor doi cetateni romani in Irak de catre politia militara americana pentru ca au filmat fara autorizatie intr-o baza a SUA, seful executivului afland din presa atat de arestarea acestora, cat si de eliberarea lor.
Seful statului a declarat intr-un interviu înregistrat vineri si difuzat duminica la un post TV ca, daca ministrul Ungureanu nu l-a informat pe premier, acesta ar trebui sa ii trimita revocarea sefului diplomatiei.
Aflat sambata in vacanta la Predeal, presedintele Basescu a refuzat sa comenteze pe tema demisiei ministrului Ungureanu.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă