3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportŢuţuianu spune de ce a renunțat la postul de ministru: Tudose mi-a...

Ţuţuianu spune de ce a renunțat la postul de ministru: Tudose mi-a sugerat că, dacă nu plec, va trebui să mă demită

Fostul ministru Adrian Ţuţuianu a declarat, miercuri, că a luat decizia să demisioneze de la conducerea Ministerului Apărării Naționale după o discuţie cu premierul Mihai Tudose, informează Mediafax.

Adrian Țuțuianu afirmă că Tudose i-a sugerat că, dacă nu îşi dă demisia, va trebui să-l demită.

Adrian Ţuţuianu a explicat, referitor la comunicat emis de MApN referitor la plata normelor de hrană pentru militari, că, anterior, timp de o săptămână, a avut mai multe discuţii cu ministerul Finanţelor, trei discuţii având loc chiar cu ministrul Mişa. Fostul ministru al Apărării a precizat că eroarea de comunicare s-a petrecut în sensul în care banii erau, însă nu putea să-i ia din execuţia bugetară de pe trimestrul 4 şi să-i treacă în cea de pe trimestrul 3, pentru că legea responsabilităţii fiscale interzice acest lucru, acesta fiind lucrul pe care "nu l-a explicat foarte bine".

"În acea discuţie, premierul mi-a reproşat că nu i-am dat un telefon să-l informez. Vă spun sincer că nu m-am gândit că din această discuţie poate să iasă o demisie sau măcar o problemă de imagine pentru Guvern şi minister. Mi-a spus că trebuie să o rezolvăm într-un fel pentru că preşedintele partidului i-a cerut să vadă cum rezolvă această chestiune. (Premierul-n.r.) Mi-a sugerat că dacă eu nu plec, va trebui să mă demită. Şi atunci eu i-am spus cu demnitate, aşa cum sunt eu, l-am rugat să îmi dea două coli de hârtii, mi-am scris demisia şi atunci am plecat. Ăsta e tot episodul", a declarat fostul ministru al Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, la Antena 3.

El a mai precizat că "nu a plecat din minister cu bucurie" şi că a avut o relaţie instituţională "corectă" cu preşedintele României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă