16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTudose, despre cei 2% din PIB pentru Apărare: Alocarea există; ideea e...

Tudose, despre cei 2% din PIB pentru Apărare: Alocarea există; ideea e să cheltuim banii

Alocarea a 2% din PIB pentru Apărare "există", însă banii trebuie cheltuiți, a afirmat miercuri premierul Mihai Tudose, conform Agerpres.

Totodată, șeful Executivului a precizat că urmează să aibă o discuție cu reprezentanții MApN ca urmare a deciziei de retragere de pe ordinea de zi a CSAT de marți a Planului de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017 — 2026.

"Nu pot să comentez (…) ce s-a discutat ieri în CSAT, dar va fi o discuție cu MApN pe această temă săptămâna aceasta sau la începutul săptămânii viitoare", a declarat Tudose, într-o conferință de presă, după o vizită la Ministerul Transporturilor.

Întrebat de ce nu au fost alocați cei 2% din PIB pentru Apărare, șeful Guvernului a răspuns: "Ideea nu este de a nu-i aloca. Alocarea există, ideea este să-i cheltuim. Asta a fost nuanța, cheltuirea celor 2%".

Tudose: Sunt o mulțime de firme care au nenorocit proiecte; vom face un cazier complet

Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri că va fi făcut "un cazier complet" cu firmele care au "creat probleme", atât la Ministerul Transporturilor, cât și la Ministerul Dezvoltării și la nivelul autorităților locale.
 
"În ceea ce privește acel cazier al firmelor care ne-au creat probleme, va fi un cazier complet (…), nu numai cu cei care lucrează la Ministerul Transporturilor. Sunt o mulțime care au nenorocit proiecte și la Ministerul Dezvoltării și în contracte direct cu autoritățile locale. Vom face un cazier complet, cu toți. La gazetă cu ei!", a declarat Tudose, într-o conferință de presă, la finalul unei vizite la Ministerul Transporturilor.
 
Totodată, întrebat dacă, la rectificarea bugetară, va fi alocată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o sumă de 500 de milioane de lei pentru întreținerea drumurilor, șeful Executivului a răspuns:
 
"Vom ține cont de solicitările CNAIR. În măsura posibilității, vom acorda toată suma, fiindcă este vorba de o întreținere, pe care dacă n-o facem acum, probabil că la anul ne va costa mult mai mult".
Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă