Tudorel Toader: Deținuții vor primi hrană cu mai puține grăsimi

de Roxana Petre , 08 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 16:47, 08 septembrie 2017
Tudorel Toader: Deținuții vor primi hrană cu mai puține grăsimi

Ministrul Justiției, Tudorel Toader,  a declarat, vineri, că va crește calitatea alimentației deținuților, ca urmare a proiectului adoptat în ședința de Guvern de joi, potrivit Agerpres.

„Norma de hrană este până la urmă reglementarea pe care am modificat-o, data din 1994, acolo se vorbea despre deținuții contravenienți, or din 2003, de la revizuirea Constituției, nu mai avem închisoare contravențională, ea a rămas în lege, dar instituția în sine a dispărut din 2003, de acum 14 ani. Ce mai aduce nou? A uniformizat valoric rația sau cum îi zice cota de alimente, de hrană pe zi, pentru că, sigur, nu știm noi rațiunile din '94, dar în '94, când s-a adoptat legea, erau diferențe valorice pentru norma de hrană, diferențe între cei arestați preventiv, cei reținuți și cei condamnați. Le-am uniformizat în sus, adică s-a ridicat valoarea normei de hrană", a spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a mai precizat că se mai elimină din grăsimi și va fi diversificat meniul, iar conținutul lui îmbunătățit.

„Sunt instituții care fac acorduri-cadru de aprovizionare și le fac în februarie, când prețurile sunt cele mai ridicate și după aceea cumpără tot anul la nivelul din februarie, când e foarte ridicat și dacă cumperi salată, să spunem, în februarie are un preț și în vară, în mai, are alt preț. Și dacă te blochezi în prețul din februarie și cumperi în vară e deja o greșeală managerială", a explicat ministrul Justiției. 

Comentarii

 • Chistea

  09 septembrie 2017 14:18

  Asta-i ca-n bancul ala,Hans face inspectie in lagar,pune un detinut pe cantar-15 chile,Hans-Bravo uite se poate...vine alt detinut 14 chile,Hans-e asa mai rar un model sa primeasca o cana de apa in plus,vine altu pe cantar 21 de chile,Hans aratand cu degetu-ehehehehe DURDULIULEEE...

  raspunde comentariului
 • trippa petru

  08 septembrie 2017 21:00

  Sa primesca hrana daca muncesc....cred ca toiti suntem satui sa tinem jegurile aste in penitenciare pe banii nostri,unde o duc mai bine ca in cocioabele lor..

  raspunde comentariului
 • eu

  08 septembrie 2017 18:07

  Eu zic ca trebuie sa ne sacrificam mai mult pentru a le da hrana eco, bio etc.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design