10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTudorel Toader, despre modificările la Legea grațierii: Am avut o întâlnire cu...

Tudorel Toader, despre modificările la Legea grațierii: Am avut o întâlnire cu Timmermans. Am vorbit pe îndelete

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, săptămâna trecută, la Bruxelles, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre posibilele modificări la Legea grațierii.

„Am avut o întâlnire cu Timmermans. Am vorbit pe îndelete. Am vorbit despre posibile modificări la legea grațierii, care a trecut de Senat, am vorbit despre modificarea codurilor în acord cu deciziile CCR, am vorbit despre abuzul în serviciu. Am plecat de acolo cu o acceptare a soluțiilor pe care le-am avansat. Legea pentru punerea în acord cu deciziile CCR a fost transmis la Guvern, dar ne-au dat-o înapoi pentru că au venit alte două decizii ale CCR. ”, a spus Tudorel Toader, miercuri dimineața, într-o conferință de presă.



 

 

În 29 mai, Senatul a adoptat tacit proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, după ce termenul pentru dezbatere și aprobare s-a împlinit la data de 23 mai, scrie Agerpres.

În 5 iulie, CCR a decis ca deținuții care stau în condiții improprii în închisoare să primească zile libere drept compensație, respingând astfel ca neîntemeiată sesizarea opoziției pe proiectul de modificare a Legii executării pedepselor, informează Realitatea.net.

Judecătorii au luat în discuție obiecția de neconstituționalitate formulată de 51 de deputați PNL și USR cu privire la proiectul de modificare a Legii executării pedepselor. Astfel, prin modificarea Legii executării pedepselor, deţinuţii vor primi un beneficiu de şase zile care se vor considera executate la o perioadă de 30 de zile petrecute în condiţii de detenţie improprii. USR a susţinut varianta beneficiului de trei zile acordate la 30 de zile în condiţii improprii, deoarece perioada de şase zile este mult prea mare.

Potrivit ordinii de zi a plenului CCR, se va discuta pe obiecţia de neconstituţionalitate a legii pentru modificarea şi completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, obiecţie formulată de 51 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România.

 Înregistrat la Senat la 31 ianuarie 2017, proiectul de lege al Guvernului privind grațierea unor pedepse a fost dezbătut și amendat semnificativ în Comisia juridică, aceasta acordându-i raport de admitere pe 8 mai.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă