13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTeodor Meleșcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de...

Teodor Meleșcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe

Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, a declarat că este "un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe şi că, în principiu, îşi va continua mandatul într-un viitor guvern", potrivit Mediafax.

"Eu nu m-am dat niciodată în lături când a fost nevoie să îmi servesc ţara. Sunt de profesie diplomat, am fost reconvertit în om politic, aşa că sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe care este şi politică şi profesională.

În mod normal voi continua, miniştrii ALDE urmează să fie propuşi pe aceleaşi posturi pe care le-au avut. Într-un guvern de coaliţie au loc şi negocieri, e foarte posibil să fie şi un prim-ministru care să îşi dorească să facă anumite numiri, de aceea nu pot să fiu categoric. În principiu voi continua mandatul", a spus Meleşcanu.

Totodată, întrebat dacă actuala criză politică a afectat imaginea României în afara ţării, Teodor Meleşcanu a spus că nimeni nu cunoaşte realitatea în afară de cei care sunt direct implicaţi într-o criză sau într-o problemă.

"Orice criză politică, economică sau de altă natură afectează imaginea oricărei ţări, inclusiv a României. Din păcate, în lumea de astăzi, oamenii nu cunosc realităţile, percepţia adevărată a realităţilor dintr-o ţară, ci doar percepţia prin intermediul imaginilor trasmise de mijloacele de informare în masă.

Nimeni nu cunoaşte realitatea în afară de cei care sunt direct implicaţi într-o criză sau într-o problemă, restul, fiecare, preia imaginea, percepţia despre aceste lucruri. De aceea orice se întâmplă are în general un impact negativ asupra imaginii de ţară. Inclusiv această criză politică, toate", a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă a primit semnale din exterior despre actuala criză politică, ministrul de Externe a subliniat că nu a fost nevoie să primească astfel de semnale.

"Dacă s-a devalorizat leul, semnalul este foarte clar, nu trebuie să ne dea nimeni semnale politice", a conchis Teodor Meleşcanu.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă