7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportTăriceanu, despre Victor Ponta: Prezența sa în politică este utilă; nu îmi...

Tăriceanu, despre Victor Ponta: Prezența sa în politică este utilă; nu îmi este indiferent viitorul carierei politice a acestuia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat miercuri, la Parlament, că prezenţa lui Victor Ponta în politică este “utilă”, iar lui nu îi este “indiferent” viitorul carierei politice a fostului premier, pentru că nu vrea să asistăm la “o slăbire a forțelor politice care își doresc o Românie mai bună, mai liberă și mai democratică”, conform News.ro.

“De Victor Ponta mă interesează dintr-un motiv cu totul şi cu totul aparte. În primul rând, a fost prim-ministru, a avut un mandat de succes, am avut o colaborare politică foarte bună şi cred că prezenţa lui pe scena politică şi viitorul carierei lui, cel puţin mie, nu îmi sunt indiferente”, a afirmat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a susţinut că prezenţa lui Victor Ponta în politică este „utilă”.

“Eu cred că prezenţa lui este utilă, nu ştiu dacă în afara unei structuri politice pentru că un exerciţiu politic în afara unui partid este foarte dificil, dar, până la urmă, eu nu pot să îmi exprim părerea decât din afară. Decizia va rămâne să fie luată de Victor Ponta şi PSD”, a completat copreşedintele ALDE.

În încheiere, Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat speranţa că nu vom asista la o slăbire a forţelor care îşi doresc o Românie mai bună şimai democratică.

“Ceea ce mi-aş dori eu este să nu asistăm la o slăbire a forţelor care îşi doresc o Românie mai bună, mai liberă, mai democratică”, a conchis preşedintele Senatului. 

Fostul prim-ministru a anunțat la Parlament că își depune demisia în alt din partid, pe care o va trimite șefului PSD Liviu Dragnea.

„Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea – ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid – îi trimit demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, e care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare”, a spus Victor Ponta, miercuri dimineața, la Parlament.

Întrebat dacă mai există o relaţie de prietenie sau de colaborare cu Dragnea, Ponta a răspuns: „Nu, hai să fim serioşi. Nu”.

„Dacă domnul Dragnea vrea să se folosească de demisia mea…”, a mai spus el, însă  a fost întrerupt de întrebările jurnaliștilor. Cu toate acestea, Ponta a precizat că îi va trimite un document lui Liviu Dragnea, referitor la demisia sa.

 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă