3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportSurse: Premierul Grindeanu i-a convocat pe Florian Bodog și Raed Arafat, după...

Surse: Premierul Grindeanu i-a convocat pe Florian Bodog și Raed Arafat, după scandalul privind achiziția de ambulanțe. Ministrul Sănătății: Nu există niciun risc, de nicio natură care să determine sincope în activitatea SMURD, cu atât mai puțin să pună în pericol viața oamenilor

UPDATE 13.26: Ministrul Sănătății a declarat, luni, că Raed Arafat nu dorește ca achiziția de ambulanțe să se facă la Ministerul Sănătății, ci la Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Nu e prima discuție cu premierul pe tema ambulanțelor. Am discutat și astăzi, am discutat și despre nemulțumirile domnului Arafat. El nu dorește ca achiziția să se facă la MS, cu la DSU”, a mai spus el.

 

11.40: Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a precizat, luni dimineața, că dorește identificarea „soluției adecvate” pentru a cumpăra 3.000 de noi ambulanțe. În acest context, el a subliniat că procedura trebuie să se desfășoare „cu respctarea deplină a legii și în beneficiul oamenilor”.

„Doresc să-i asigur pe toți, inclusiv pe dl secretar de stat Arafat că am toată deschiderea și determinarea pentru identificarea soluției adecvate, împreună cu toți cei care au responsabilități în aceast domeniu, pentru că nu există nicio rezervă sau ezitare în privința achizițiilor de noi ambulanțe. Ba dimpotrivă! Viziunea Guvernului este, potrivit angajamentelor din programul de guvernare, să punem în practică un proiect major – achiziția de 3000 de noi ambulanțe – nu doar la nivelul SMURD, ci în toată țara, astfel încat să nu existe localitate importantă fără ambulanță. Întrega procedură trebuie însă să se desfășoare cu respectarea deplină a legii și în beneficiul oamenilor. Prin urmare mă aștept la o participare si contribuție corespunzătoare din partea domnului Arafat”, a precizat Florian Bodog, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursi citate, noua legislație privind achizițiile publice, adoptată anul trecut, a facut inaplicabil protocolul dintre Ministerul Sănătății si Ministerul Afacerilor Interne privind dotarea pentru ISGU și a determinat ANAP să-l aprecieze corespunzător.

„Urmare a acestei realități a fost redactat și este în curs de evaluare și semnare, un nou protocol care va permite lansarea procedurii de achiziție de noi ambulanțe în condiții legale. Nu există niciun risc, de nicio natură care să determine sincope în activitatea SMURD, cu atât mai puțin să pună în pericol viața oamenilor și îl aștept la un dialog constructiv pe dl Raed Arafat, imediat ce domnia sa va reveni în tară. Vreau să subliniez Ministerul Sănătății acordă prioritate achizițiilor de ambulanțe, inclusiv pentru SMURD, în condiții de transparență și legalitate depline”, a mai spus el.


Premierul Sorin Grindeanu ar urma să se întâlnească, luni după-aamiază, cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, și ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

 Potrivit surselor citate, printre temele abordate s-ar afla și achiziția de ambulanțe.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a acuzat funcționarii din cadrul Ministerului Sănătății că ar fi „sabotat" procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD și că anunțul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe „ascunde multe adevăruri nespuse".

La rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că motivele care au determinat „disputa publică" pe tema achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD, sunt „artificiale".

 

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă