19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPremierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile miniștrilor Sevil Shhaideh și...

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile miniștrilor Sevil Shhaideh și Carmen Dan. Propunerile au ajuns la Administrația Prezidențială. Șefa MAI: Ne confruntăm cu o lovitură de stat. Reacția lui Shhaideh

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile miniștrilor Sevil Shhaideh și Carmen Dan, se arată într-un comunicat al Guvernului remis redacției RL.

UPDATE 21.50: Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la Antena 3, că va atacă în contencios administrativ decizia de schimbare a secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, pe care o consideră nelegală. "Noi nu o să o atacăm în penal aşa cum ameninţă Ponta miniştrii care nu vin la serviciu ci în contencios administrativ", a afirmat Vasilescu, care a precizat că este vorba despre punctul sau personal de vedere. 

UPDATE 21.40: Reacția vicepremierului: ”Sunt motivele lui personale sau complexele dânsului. Mă așteptam ca el să preia interimatul la Ministerul Dezvoltării, ținând cont de așa-zisa experiență. Fuge de muncă și răspundere. Era complexat că a venit ca o soluție după ce eu, de fapt, am refuzat să fiu premier. Eu nu am vrut să fiu propunerea PSD.”, a spus Sevil Shhaideh.

UPDATE 21.30: Ministrul MAI, Carmen Dan, a lansat, la postul de televiziune Antena 3, un atac voalat la adresa premierului Grindeanu, după ce acesta a trimis la Cotroceni demisia sa și a lui Sevil Shhaideh. Șefa Internelor a mai adăugat că "în acest moment cred că ne confruntam cu o veritabilă încercare de lovitură de stat. Este premier în funcție până la moțiune, dar este singur, nu mai are cabinet. Un premier nu poate să-și facă treaba de premier fără cabinet".

"Probabil că domnul Grindeanu a vrut să gestioneze el codul de ploi din acest weekend. Sunt un om care respectă legea. Va prelua domnul Grindeanu MAI și iî va spune domnul Secretar General ce să facă", a declarat Carmen Dan.

UPDATE 21.00: Propunerile de numiri și de vacantare a unor posturi în Guvern au ajuns, vineri seara, la Administrația Prezidențială, au confirmat reprezentanți ai instituției.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administraţia Prezidenţială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne şi de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, anunţă Executivul într-un comunicat de presă.

Tototdată, au fost trimise şi propunerile de numire, ca interimari, a lui Augustin Jianu în funcţia de vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi a premierului Sorin Grindeanu în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

 

Vineri, Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, a emis un ordin prin care impune că atribuţiile ministrului delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, să fie delegate secretarului de stat Luminiţa Zezeanu. Rovana Plumb este o apropiată a lui Victor Ponta.

În aceeaşi zi,  această a terminat analiză proiectelor înscrise în etapă a două a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi a decis cine va primi finanţare. Sevil Shhaideh a fost prima opţiune a lui Liviu Dragnea pentru funcţia de prim ministru, dar numirea să a fost refuzată de preşedintele Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă