16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSurse: Tudorel Toader ar putea să rămână la conducerea Ministerului Justiției și...

Surse: Tudorel Toader ar putea să rămână la conducerea Ministerului Justiției și în Guvernul Tudose

Tudorel Toader va rămâne la conducerea Ministerului Justiției și în Guvernul lui Mihai Tudose, premierul desemnat la propunerea coaliției de guvernare, au declarat surse din PSD, pentru HotNews.ro.

Potrivit surselor citate, în ședința de marți ar fi fost luate în calcul mai multe nume. În cele din urmă, însă, liderii PSD și ALDE ar fi căzut de acord ca Toader să rămână la Justiție.

Președintele ALDE și șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marți, că MJ este „asumat de PSD”.

„Dl. Toader sau MJ, ca să fiu foarte exact, este un minister asumat de PSD. Nu pot eu să vă dau niciun element în plus. Eu l-am apreciat pe dl. ministru, cred că a avut o prestație bună, dar este o decizie care trebuie luată în comun”, a răspuns Călin Popescu Tăriceanu, întrebat despre posibilitatea ca Tudorel Toader să rămână la Ministerul Justiției.

Totodată, el a anunțat că ALDE a decis păstrarea celor patru miniștri din Guvernul Grindeanu și în cel al lui Mihai Tudose.

 „După cum știți, Mihai Tudose se va prezenta în Parlament joi după-amiază, cu echipa și programul. Nu am lucruri senzaționale să vă spun – vom păstra cei patru miniștri, la aceleași protofolii. Aceasta este propunerea aprobată: Grațiela Gavrilescu, Teodor Meleșcanu, Toma Petcu și Viorel Ilie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.



 

Posibila listă a viitorului Cabinet Tudose:

 Senatorul PSD Mihnea Costoiu ar fi refuzat propunerea de a prelua portofoliul Educaţiei în Guvernul Tudose, au precizat, marţi, surse din PSD, pentru Mediafax. Aceleaşi surse au arătat că pentru Educaţie este vehiculat, în schimb, numele Ecaterinei Andronescu. Totodată, social-democrații nu sunt încă hotărâți privind păstrarea lui Tudorel Toader al Justiție.

Astfel, ministerul Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene se va scinda în ministerul Dezvoltării Regionale, unde va rămâne ministru Sevil Shhaideh, şi ministerul Fondurilor Europene, care va fi condus de Rovana Plumb, aceasta devenind astfel ministru plin. 

Pe de altă parte, ministerul Educaţiei se va uni cu ministerul Cercetării şi Inovării, iar noul ministru.

 O serie de portofolii sunt disputate în acest moment, în condiţiile în care unele surse susţin că actualii miniştri nu se vor mai regăsi în Guvernul Tudose. Acesta este cazul ministerului Sănătăţii, unde Florian Bodog ar putea fi înlocuit de Sorina Pintea, sau a ministerului Culturii. Actualul ministru, Ionuţ Vulpescu, nu a semnat moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu şi a criticat politica dusă de actuala conducerea PSD.


Citește și:  Jurnalistul Sabin Orcan, în dialog cu Răzvan Orășanu și Lucian Isar: Pe scaunul de premier va sta un plagiator. Președintele Iohannis nu a mai fost jucător. Florin Cîțu: Coldea îl ridică în slăvi, dar Tudose a picat examenul lui Vâlcov

Directorul editorial al ziarului „România Liberă”, jurnalistul Sabin Orcan, discută, marți seara, cu economistul Lucian Isar, analistul economic Răzvan Orășanu și senatorul liberal Florin Cîțu, despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Mihai Tudose ca premier.


 

 

Alt minister ar fi cel al Justiţiei, unde nu este încă stabilit dacă Tudorel Toader va fi susţinut politic pentru un nou mandat de ministru, în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea l-a criticat frecvent pentru întârzierile repetate legate de pachetul de legi ale Justiţiei.

Întrebat dacă i s-a propus un nou mandat, Tudorel Toader a spus marţi: „Dacă mi se va pune această inrebare voi da un răspuns. Eu îmi voi îndeplini obligaţiile până în ultimul minut. La orele 13.00 am audienţe, am dosare pe care să dau avize în vederea primei şedinţe de guvern. Până în ultimul moment sunt la birou şi îmi fac datoria. Dacă voi fi întrebat, voi răspunde. Dacă nu, evident că nu răspund la întrebări nepuse, ipotetice".

Şi Lia Olguţa Vasilescu va rămâne la Ministerul Muncii, lucru confirmat chiar de oficial după desemnarea lui Tudose. De asemenea, îşi vor păstra portofoliile Carmen Dan (Interne), Răzvan Cuc ( Transporturi), dar şi Andreea Păstârnac (ministerul Românior de Pretutindeni).

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri, pe Mihai Tudose ca premier. 

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă