15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSulfina Barbu:Impozitarea pensiilor nu a fost un subiect de discuţie în Guvern...

Sulfina Barbu:Impozitarea pensiilor nu a fost un subiect de discuţie în Guvern în ultimele săptămâni

Impozitarea pensiilor nu a fost un subiect de discuţie în cadrul Guvernului, a declarat marţi ministrul Muncii, Sulfina Barbu, relatează Mediafax.

Potrivit ministrului Muncii, în ultimele trei săptămâni nu s-a vorbit despre acest subiect al impozitării pensiilor.

Eugen Rădulescu, director în cadrul Băncii Naţionale a României, a declarat, joi seară, la o emisiune televizată, că toate pensiile ar trebui impozitate în România, inclusiv cele sub 1.000 de lei, în condiţiile în care deficitul sistemului de pensii este uriaş.

“Deficitul fondului de pensii este de trei miliarde de euro. Cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 de kilometri de autostradă pe an. Sunt convins că sute de mii de persoane sunt pensionate fraudulos”, a spus Rădulescu.

El a propus, de asemenea, scăderea numărului angajaţilor la stat cu 30%.

Anterior, el susţinuse că impozitarea pensiilor ar reprezenta o decizie raţională economic, chiar dacă este nepopulară.

Şi Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a declarat, în presă, că toate cheltuielile sociale, mai ales salariile şi pensiile, trebuie abordate foarte prudent, el susţinând că deşi sunt legi pentru majorarea pensiilor, posibilitatea ca autorităţile să facă acest lucru este pus sub semnul întrebării.

La rândul său, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susţinuse că numărul de contribuabili trebuie să fie mai mare decât al celor care beneficiază de impozitele plătite, dar în prezent sunt doar puţin peste patru milioane de angajaţi.

În plus, el consideră că această situaţie nu va putea fi rezolvată prin măsuri simple, cum ar fi reducerea CAS, ci este nevoie de politici structurale care să stimuleze munca, dar şi de fonduri de pensii funcţionale.

“Nu avem fonduri de pensii funcţionale. Probabil că acest mesaj trebuie repetat oricât de dureros ar fi”, a mai spus Isărescu.

Toate aceste declaraţii au generat reacţii din partea sindicatelor. CNS “Cartel Alfa” şi-a exprimat nemulţumirea faţă de aceste afirmaţii publice “care încearcă să promoveze ideea că, singura soluţie pentru depăşirea noii crize economice este pauperizarea şi mai adâncă a categoriilor sociale defavorizate, deja grav afectate de măsurile de austeritate precedente impuse de Guvernul Boc”.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă