15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSUA sunt dispuse să discute direct cu Coreea de Nord, însă Phenianul...

SUA sunt dispuse să discute direct cu Coreea de Nord, însă Phenianul respinge soluţiile diplomatice

Statele Unite fac apel la diplomație pentru a rezolva tensiunile cu liderul de la Phenian, a declarat John J. Sullivan, secretarul adjunct de Stat de la Casa Albă, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

”În cele din urmă nu eliminăm această posibilitate”, a afirmat Sullivan, în urma unei şedinţe informative cu omologul său japonez, vicepremierul pentru Afaceri Externe al Japoniei, Shinsuke Sugiyama.

Coreea de Nord a transmis că nu este interesată de soluţii diplomatice ale tensiunilor sale cu SUA, până când nu va dezvolta o rachetă capabilă să atingă coasta de est americană, informează The Independent.

Un oficial nord-coreean a confirmat strategia Phenianului, postului CNN, adăugînd că ”înainte de a ne angaja în cadrul unor relaţii diplomatice cu Administraţia Donald Trump, dorim să transmitem un mesaj clar, că Republica Populară Democrată Coreeană are capabilitatea ofensivă şi defensivă fiabilă pentru a contracara orice agresiune”.

Casa Albă a anunţat că preşedintele SUA, Donald Trump, se va deplasa în Asia în perioada 3-14 noiembrie, urmând să viziteze inclusiv Coreea de Sud, poate chiar Zona demilitarizată de la frontiera Coreei de Nord.

În urmă cu câteva zile, Statele Unite au trimis portavionul USS Ronald Reagan în Coreea de Sud. La exerciţiile militare participă şi submarinul cu propulsie nucleară Michigan.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă