12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportStadionul Dinamo i-a fost luat, prin HG, lui Nicolae Badea și transferat...

Stadionul Dinamo i-a fost luat, prin HG, lui Nicolae Badea și transferat către CS Dinamo pentru a fi modernizat

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că Stadionul Dinamo a fost trecut prin Hotărâre de Guvern, publicată în Monitorul Oficial, de la societatea ACS FC Dinamo București, aparținând lui Nicolae Badea, la CS Dinamo, clubul MAI, arena putând astfel să fie cedată Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru a fi modernizată în vederea organizării în Romania a Campionatului European din 2020.

Astfel, Arena Dinamo i-a fost luată lui Nicolae Badea. 

"Salut cu entuziasm reuşita Ministerului de Interne care a deblocat situaţia reconstrucţiei noului stadion din Ştefan cel Mare. Realizarea este cu atât mai mare cu cât, în calitate de susţinător activ, implicat în tabăra celor care şi-au dorit cu orice preţ realizarea noului stadion, ştiu ce muncă infernală a fost pentru a reuşi desţelenirea unei situaţii absolut anormale.

Este cu atât mai lăudabilă reuşita doamnei ministru de interne Carmen Dan, cea care a crezut din prima clipă până în ultimul moment că poate câştiga acest război. Şi iată că prin tenacitate, inteligenţă şi curaj, aceasta a reuşit. Jos pălăria!", a fost reacţia imediată a lui Ionuţ Negoiţă, preşedinte FC Dinamo 1948 SA.

Patronul de la RIN a continuat pe aceeaşi linie: "Într-o ţară în care pare că nimic nu poate învinge forţele trecutului, această victorie este absolut revigorantă. Sunt convins că doamna ministru Carmen Dan a reuşit astfel să-şi câştige un rol important şi absolu meritat în istoria fotbalului dinamovist".

La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.

Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au avut mai multe întâlniri pentru a începe demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ''Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central'', dar aceștia nu au ajuns la niciun acord.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă