15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSRI simulează un atac cibernetic și monitorizează modul de răspuns al instituțiilor...

SRI simulează un atac cibernetic și monitorizează modul de răspuns al instituțiilor din România

SRI simulează un atac cibernetic și monitorizează reacția instituțiilor din România în fața unui asemenea incident, în cadrul exercițiului denumit CyDEx17.

Exercițiul a început luni și se va încheia miercuri, 17 mai.

Colonelul Anton Rog, directorul Centrului Național Cyberint din cadrul SRI, ne-a precizat că acest exercițiu a fost pregătit de Cyberint timp de luni de zile și nu are legătură cu atacul informatic declanșat vineri, 12 mai, care a afectat 150 de țări, inclusiv România.


Citește și: SRI: Orice instituție care nu are Windows licențiat sau nu are actualizările la zi a fost afectată de atacul informatic din ultimele zile

Orice instituție care nu are sistemul de operare Windows licențiat sau nu are actualizările la zi a fost afectată, practic, de atacul informatic din ultimele zile, a declarat, pentru România Liberă, col. Anton Rog, directorul Centrului Național Cyberint din cadrul SRI.


SRI este autoritate națională, în România, în domeniul cyberintelligence, iar exercițiul este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României, aprobată prin HG nr. 271/ 2013.

CyDEx17 se desfășoară în cadrul poligonului cibernetic din București al Centrului Național Cyberint. În această activitate sunt implicați reprezentanți din 60 de instituții din România, atât de stat cât și private, inclusiv din cadrul unor firme producătoare de soft, ne-a precizat directorul Anton Rog.

Pe lista celor 54 de instituții protejate, sub aspect informatic, de SRI se numără, printre altele, Președinția României, cancelaria premierului, Banca Națională, Ministerul Economiei, DIICOT, DNA și CSM.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă