8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSRI lansează un concurs pentru a dezvolta patriotismul românilor. Se vor acorda...

SRI lansează un concurs pentru a dezvolta patriotismul românilor. Se vor acorda premii în bani

Instituțiile românești din domeniul securității naționale organizează concursul național de inovare PatriotFest, care este anunțat pe Internet de către SRI.

Concursul urmărește o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești.

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP, în parteneriat cu asociația New Strategy Center.

Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte proiectele sub formă de prototipuri funcționale în următoarele trei domenii: Securitatea informației, Inteligență artificială și Interfață om-mașină, se menționează pe site-ul www.patriotfest.ro.

Termenul limită de înscriere în concurs este 15 octombrie 2017. În perioada 25 — 27 octombrie 2017 va avea loc evaluarea prototipurilor, iar juriul va nominaliza finaliștii din fiecare tematică de concurs. Festivitatea de premiere a câștigătorilor se va desfășura pe 29 noiembrie.

În cadrul fiecărei tematici vor fi oferite câte trei premii. După evaluarea demonstrațiilor prototipurilor, se selectează minimum cinci finaliști per tematică. Toți finaliștii vor fi invitați la gala de premiere, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei.

Câștigătorii vor fi recompensați cu bani și premii conexe acordate de instituțiile din domeniul securității naționale, cum ar fi recunoașterea publică, stagii de practică sau vizite de informare în departamentele de cercetare.

Cuantumul premiilor în bani și numărul premiilor conexe vor fi anunțate după finalizarea perioadei de înscriere și va depinde de numărul participanților înscriși.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă