9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu a plecat de la Cotroceni după întâlnirea cu preşedintele Klaus...

Sorin Grindeanu a plecat de la Cotroceni după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. Dragnea: Șeful statului i-a spus premierului desemnat de PSD că ar urma să ia o decizie vineri

UPDATE 22.00: Președintele Iohannis i-ar spus lui Sorin Grindeanu că vineri ar putea anunţa decizia luată în privința propunerii, a declarat Liviu Dragnea, joi seara, la România TV.

„S-a văzut domnul Grindeanu azi cu domnul preşedinte. Am înţeles că a stat 15 minute. Nu l-am forţat să îmi spună (ce au discutat n.r.) pentru că eu de obicei nu fac asta. Ceea ce ştiu de la domnul Sorin Grindeanu, i-a spus (n.r – Klaus Iohannis ) că probabil mâine va anunţa ce decizie va lua”, a precizat șeful PSD.


Citește și:  Liviu Dragnea, nemulțumit că președintele Iohannis nu a făcut niciun anunț, după întâlnirea cu premierul propus de PSD: Este o bătaie de joc la adresa românilor


16.02: Surse oficiale citate de News.ro, președintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD, pe care ar considera-o mai bună decât cea inițială. Discuția pe care a avut-o cu Grindeanu a fost una „bună”, au mai spus sursele.

Potrivit surselor citate, șeful statului nu va face niciun anunț în cursul zilei de joi, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou. Noua propunere de premier ar fi trecut prin filtrul partidului şi ar fi fost asumată transparent de PSD, au mai precizat sursele. 

Totodată, sursele au mai precizat că relaţia cu noul premier al PSD, indiferent cine va fi, va fi una „instituţională”, de „coabitare”, însă nu va fi semnat niciun pact în acest sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul Băsescu-Ponta.

12.30: Sorin Grindeanu, nominalizarea PSD pentru funcţia de premier, a plecat de la Palatul Cotroceni, unde a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Discuţia a durat o jumătate de oră.


Şeful statului a convocat, joi, o întâlnire cu premierul propus de PSD, Sorin Grindeanu. Discuţia dintre cei doi a fost programată pentru ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Este posibil ca după această întâlnire, preşedintele Klaus Iohannis să anunțe, joi, care este decizia sa în privinţa noii nominalizări PSD.

Liderii coaliției PSD-ALD au semnat, miercuri, un document prin care îi comunică șefului statului, Klaus Iohannis, faptul că noua propunere pentru funcția de premier este Sorin Grindeanu. Documentul, care a fost semnat la sediul central al PSD, a fost trimis și pe fax și pe mail, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea.

Documentul trimis la Cotroceni pleacă de la anunțul făcut marți de șeful statului, prin care acesta a refuzat propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier în persoana lui Sevil Shhaideh.

„Deși apreciem ca fiind în afara cadrului constituțional procedura prin care nu ați fost de acord cu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru, pentru a pune capăt instabilității politice actuale care nu este generată de noi și pentru a evita intrarea țării într-o criză politică profundă, cu responsabilitate și respect față de votul românilor din 11 decembrie, am decis să vă transmitem o nouă nominalizare, în vederea desemnării drept candidat la funcția de prim-ministru, în persoana domnului Sorin Mihai Grindeanu”, se arată în documentul semnat de cei trei lideri.


Citește și biografia lui Grindeanu El ar fi absolvit un curs la Academia Națională de Informații a SRIâ

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri seara, că președintele Consiliului Județean Timiș și fostul deputat în legislatura 2012-2016 Sorin Grindeanu este noua propunere PSD pentru funcția de premier, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat prima propunere de premier, Sevil Shhaideh.


Citește și: LIVE TEXT. PSD a anunțat numele noii propuneri de prim-ministru, după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: Propunerea noastră este Sorin Grindeanu. Din câte știu eu, nu este agent Hezbollah, nici Hamas


Ştire în curs de actualizare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă