7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportSorin Grindeanu, despre schimbările pe care Șerban Nicolae vrea să le aducă...

Sorin Grindeanu, despre schimbările pe care Șerban Nicolae vrea să le aducă Legii grațierii: Guvernul nu susține amendamentele. Noi am trimis un proiect care nu le avea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat într-un interviu, în legătură cu amendamentele pe care senatorul Șerban Nicolae le-a adăugat la legea grațierii, că Guvernul nu le susține, iar proiectul nu conține acele amendamente. Declarațiile au fost date într-un interviu la Radio România Actualități.

“Guvernul nu susține amendamentele. Noi am trimis un proiect care nu avea acele amendamente”, a precizat Sorin Grindeanu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde judecătorii analizează contestația la condamnarea în dosarul „Referendumul”, că nu susține grațierea pentru fapte de corupție. În opinia social-democratului, doar Legea grațierii „nu rezolvă problema” supraaglomerației din închisori.

„Doar legea greațierii nu rezolvă problema (n.r – supraaglomerației din închisori). Cred că ministrul Justiției trebuie să vorbească și cu cei de la CEDO. Nu susțin grațierea pentru fapte de corupție. De altfel, nici nu cred că este o grabă foarte mare a acestei legi”, a spus Liviu Dragnea.

Printre amendamentele lui Șerban Nicolae, care sunt discutate astăzi la Comisia juridică a Senatului se numără posibilitatea grațierii faptelor de abuz în serviciu. Concret, Șerban Nicolae a propus eliminarea din lista pedepselor care nu se grațiază a celor prevăzute în articolul 297 al Codului Penal, referitoare la grațiere.

De asemenea, potrivit amendamentelor depuse de Șerban Nicolae de un regim similat se vor bucura și cei acuzați de luare și dare de mită sau trafic de influență.

Nu este prima propunerea controversată lansată de Șerban Nicolae în legătură cu legea grațierii. El  a comentat că proiectul guvernamental trebuie amendat „din temelii” și s-a arătat împotriva condiționării grațierii de achitarea în termen de un an a prejudiciului constat în dosar.

„Nu înţeleg de ce se vorbeşte de acea dispoziţie de recuperare a prejudiciului. Este exagerată şi pune sub semnul întrebării semnificaţia gestului de clemenţă”, a argumentat Nicolae.

Legea grațierii a fost elaborată de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, provocând controverse după ce , în faza inițială, erau grațiate inclusiv pedepsele de abuz în serviciu. Ulterior, s-a renunțat la această prevedere iar proiectul a fost trimis PArlamentului și nu aprobat prin ordonanță de urgență.

 

 

 

 

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă