10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportSocietatea Timişoara despre declaraţiile preşeditelui: Necunoaşterea istoriei nu poate fi o scuză

Societatea Timişoara despre declaraţiile preşeditelui: Necunoaşterea istoriei nu poate fi o scuză

Conducerea Societăţii Timişoara îşi manifestă “dezaprobarea categorică” faţă de declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu în legătură cu Regele Mihai, susţinând că “necunoaşterea istoriei recente nu poate fi o scuză pentru a lansa afirmaţii nefundamentate”, potrivit Mediafax.

Conducerea Societăţii Timişoara susţine, într-un comunicat de presă transmis joi, că îşi manifestă “dezaprobarea categorică” faţă de afirmaţiile şefului statului legate de Regele Mihai.

Societatea Timişoara îşi manifestă dezaprobarea categorică faţă de afirmaţiile pe care şeful statului român le-a făcut în legătură cu Majestatea Sa Regele Mihai. În calitatea sa de preşedinte al României, domnul Traian Băsescu angajază în toate declaraţiile sale statul român. De aceea, considerăm că necunoaşterea istoriei recente nu poate fi o scuză pentru a lansa afirmaţii nefundamentate, care au mers până la a-l acuza pe Regele Mihai de trădare”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Traian Băsescu şi-a însuşit atât Raportul Wiesel privind holocaustul în România, cât şi Raportul Tismăneanu privind dictatura comunistă, care analizează inclusiv momentul abdicării forţate a Regelui Mihai.

De asemenea, se mai arată în comunicat, comunitatea evreiască a apreciat în mai multe rânduri poziţia Casei Regale române faţă de prigoana evreilor din România.

“În ceea ce priveşte abdicarea Regelui Mihai, istoricii care se ocupă de istoria recentă a României au clarificat de mult acel moment tragic”, mai arată conducerea Societăţii Timişoara.

Din această cauză, conducerea Societăţii Timişoara se aşteaptă ca Preşedinţia României să revină “urgent” asupra declaraţiilor făcute de Traian Băsescu pentru a remedia o situaţie “de o gravitate fără precedent în istoria post comunistă a României”.

“Aşteptăm ca preşedinţia României să revină urgent asupra susţinerilor publice făcute, pentru remedierea acestei situaţii de o gravitate fără precedent în istoria post comunistă a României”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Cele mai citite

Caz controversat în Bulgaria. L-a demis pe ministrul de externe și a preluat el postul

Decizia premierului interimar bulgar, Dimităr Glavcev, de a demite ministrul de externe, Stefan Dimitrov, la doar două săptămâni de la numirea acestuia în post,...

Măsurile PSD ajung să-i atragă pe maghiari la cumpărături în România

Datele Eurostat arată că România a ajuns din urmă Ungaria și Portugalia în privința PIB-ului pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă