16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSi PSD se gandeste la o motiune de cenzura

Si PSD se gandeste la o motiune de cenzura

PSD nu va sprijini motiunea de cenzura inaintata de PD, in schimb vorbeste, in premiera, despre posibilitatea de a depune propria motiune impotriva guvernului Tariceanu.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca partidul sau nu va sustine motiunea initiata de Partidul Democrat, dar nu a exclus posibilitatea introducerii unei proprii motiuni de cenzura in actuala sesiune parlamentara. In opinia lui Geoana, motiunea democratilor vizeaza relatia dintre PD si PNL.
Geoana a precizat ca Biroul Permanent National al PSD a mandatat departamentele partidului sa faca o analiza a actualei guvernari. In functie de concluziile acestei analize se va lua o decizie asupra oportunitatii introducerii unei motiuni de catre social-democrati, relateaza Rompres. "Aceasta sesiune parlamentara trebuie sa produca o clarificare a situatiei politice", a precizat Geoana.
Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat, inaintea sedintei Biroului Permanent National, ca formatiunea sa nu va vota in favoarea motiunii de cenzura a PD. Potrivit Mediafax, Nica a mai spus ca despre negocierile purtate intre conducerile PSD si PNL se vor face declaratii doar dupa sedinta BPN.
La randul sau, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca, pana in acest moment, PSD nu a luat nicio decizie in privinta motiunii de cenzura a democratilor, dar a precizat ca el nu crede ca PSD va sustine aceasta motiune si ca este posibil ca PSD sa initieze propria motiune de cenzura. ''Este posibil sa depunem noi alta motiune de cenzura'', a spus Dragnea.
Si liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat ca parlamentarii social-democrati nu sustin motiunea de cenzura. ''Depunem noi alta motiune'', a spus Hrebenciuc.

Discutie Basescu-Geoana

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, presedintele Traian Basescu a discutat, luni seara, cu presedintele PSD Mircea Geoana, discutiile avand ca subiect formarea unei majoritati parlamentare care sa sustina un nou Cabinet fara Calin Popescu Tariceanu. Sursele au mentionat ca discutiile au avut loc dupa o intalnire a unor membri ai conducerii PD si PSD, precizeaza Mediafax. Sursele citate au declarat ca la discutiile Basescu – Geoana ar fi participat si liderul PD Emil Boc. Potrivit acelorasi surse, convorbirile nu s-au finalizat, urmand sa fie continuate in zilele urmatoare.
Geoana s-a intalnit, duminica seara, la Palatul Parlamentului, cu liderul PNL Calin Popescu Tariceanu, pentru a discuta cu privire la sustinerea actualului Cabinet, relateaza Mediafax. La intalnire au fost prezenti si alti membri ai conducerii celor doua formatiuni.
Potrivit unor surse participante la intalnire, reprezentantii PSD l-au intrebat pe premierul Tariceanu ce le ofera in schimbul sustinerii parlamentare de care ar avea nevoie la votul asupra motiunii de cenzura initiate de PD.
Tariceanu i-ar fi raspuns lui Mircea Geoana ca "nu ar da bine" ca PNL si PSD sa faca un guvern impreuna, sustinand ca situatia din prezent ar trebui sa ramana neschimbata, si anume PSD sa sustina Cabinetul Tariceanu in Parlament, fara a se pronunta oficial pe aceasta tema.
Nemultumiti, social-democratii le-ar fi spus liberalilor ca "PD este mai generos", garantandu-le chiar un Executiv condus de Mircea Geoana, daca vor pune umarul la debarcarea lui Tariceanu de la Palatul Victoria, au precizat aceleasi surse.

Taubman, la PSD

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, a sosit, marti, la sediul PSD, unde are loc sedinta Biroului Permanent National al partidului, in care se discuta pozitia social-democratilor fata de motiunea de cenzura initiata de PD, informeaza Mediafax.
Diplomatul nu a facut declaratii.
Mircea Geoana, a refuzat marti sa comenteze continutul discutiei pe care ar fi purtat-o cu presedintele Traian Basescu. "Acest subiect este, in continuare, o tema de interes si de speculatii pentru presa. Va las in continuare sa speculati pe acest subiect", a fost raspunsul lui Mircea Geoana. Liderul social-democrat a refuzat sa faca alte comentarii pe acest subiect, mentionand doar ca PSD isi va finaliza pana vineri discutiile cu toti actorii politici si va comunica public rezultatul acestora.
De asemenea, Mircea Geoana nu a dorit sa comenteze nici continutul discutiilor pe care le-a purtat, marti, cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă