7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportSenatorul USR Mihai Goţiu, despre incidentul său cu Bădălău, acuzat pentru agresarea...

Senatorul USR Mihai Goţiu, despre incidentul său cu Bădălău, acuzat pentru agresarea unui liberal: Îmi cer scuze dacă îmi amintesc greşit

Vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu a declarat, luni, că-şi cere scuze dacă şi-a amintit greşit de incidentul din luna februarie cu Nicolae Bădălău, dar în acest caz social-democratul ar fi trebuit să reacţioneze încă de la momentul în care el a relatat prima dată disputa, potrivit Mediafax.

 

 

”Eu am zis că îmi cer scuze dacă cumva îmi amintesc greşit şi că m-aş fi aşteptat să fi reacţionat încă de atunci şi să conteste încă de atunci ceea ce am spus. Nu ne-am despărţit în nişte termeni foarte nervoşi, dar eu aştept ca Parlamentul să fie mult mai ferm nu doar la nivel declarativ, ci în spaţiul public de tot ceea ce înseamnă violenţă”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

Goţiu a mai afirmat că nu consideră că preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău ar fi o persoană violentă. ”Nu. M-a surprins ceea ce s-a întâmplat pentru că, după acel incident, nu am mai avut altercaţii violente”, a mai spus Goţiu.

Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, este acuzat de liberalul Anton Marin că l-ar fi lovit, sâmbătă seara, când cei doi ar fi participat la o nuntă. IPJ Giurgiu a deschis un dosar penal, cauza urmând a fi preluată de la Parchetul General.

Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, a relatat, duminică, că ”primul episod de ameninţare” pe care l-a trăit în Parlament l-a avut protagonist tot pe preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, afirmând că atunci a evitat la mustaţă repriza de ”parte în parte” cu liderul social-democrat.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat, aseară, la Giurgiu, dar mi-am amintit primul episod de ameninţare pe care l-am trăit în Parlamentul României. S-a întâmplat în Biroul Permanent Reunit de pe 1 februarie, în contextul protestelor din Piaţa Victoriei. Am relatat atunci, aici, pe Facebook, cum după ce l-a numit pe Nicuşor Dan <dobitocul ăla căruia îi dă una>, Niculae Bădălău m-a făcut <golan>… Atunci am evitat repriza de <parte în parte> la mustaţă”, a scris Mihai Goţiu pe Facebook.

Preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău a declarat, luni, că va depune un ”denunţ calomnios” pe numele liberalului Marin Anton, subliniind că există o ”politică de decredibilizare” a liderilor PSD. Acesta a mai spus că nu l-a ameninţat niciodată pe senatorul USR Mihai Goţiu, afirmând că există o ”politică de decredibilizare a liderilor PSD”.

”Am văzut că şi domnul Goţiu s-a trezit. Eu nu am auzit că l-aş fi ameninţat vreodată. Eu nu am auzit până acum lucrul acesta, dacă o să-mi permită, de la zece metri, dacă eu l-am ameninţat vreodată. (…) Cred că este o politică a unora de a decredibiliza liderii PSD pe tot felul de ţigăneli. Cred că schimbul politic trebuie să fie pe idei, trebuie să fie pe guvernare. Pentru asta ne-au trimis oamenii aici, nu să spunem de mamă şi de altceva”, a mai spus Bădălău.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă