10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportSenatorul Claudiu Manda a anunţat că Sebastian Ghiță ar putea fi audiat...

Senatorul Claudiu Manda a anunţat că Sebastian Ghiță ar putea fi audiat la Comisia SRI prin videoconferință

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat că fostul parlamentar Sebastian Ghiță ar putea fi audiat prin sistem de videoconferință, ca urmare a dorinței acestuia, scrie Agerpres.

"În prima ședință a comisiei vom discuta dacă îl invităm pe Sebastian Ghiță și când pentru a fi audiat la comisie prin videoconferință. Depinde cum și când va fi! Am înțeles din spațiul public că domnul Ghiță își dorește să fie audiat de această comisie.

Tehnic, și domnul Ghiță și orice alt cetățean român care nu are statut de ofițer SRI nu e obligat să vină la comisie. Dar, dacă domnul Ghiță își dorește și s-a manifestat în acest sens inclusiv în mass-media, comisia SRI se poate sesiza în acest sens și îl poate invita.

De când sunt eu președinte nu am văzut elemente în plus în vreo apariție a domnului Ghiță sau în vreo dorință a domniei sale. Comisia ar fi trebuit, din punctul meu de vedere, să se fi sesizat de atunci și să-l invite sau să poarte o discuție.

Eu am înțeles disponiblitatea domnului Ghiță de a participa la această audiere și voi propune comisiei sesizarea și invitarea prin videoconferință", a afirmat Manda.

El a adăugat că nu știe cum se va realiza contactul cu Sebastian Ghiță, dar instituțiile statului care au făcut-o deja pot ajuta în acest sens.

Întrebat care ar fi data cea mai apropiată la care audierea ar putea avea loc, Manda a spus: "Mai devreme de miercuri nu se poate, pentru că marți avem deja programul stabilit".

Cele mai citite
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă