13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportȘeful Senatului, către președintele Iohannis: Datorați românilor răspunsuri la câteva întrebări legate...

Șeful Senatului, către președintele Iohannis: Datorați românilor răspunsuri la câteva întrebări legate de modul de operare al instituțiilor de forță

 

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a adresat șefului statului, Klaus Iohannis, o scrisoare, în care precizează că președintele datorează românilor „ răspunsuri la câteva întrebări simple legate de modul de operare al instituțiilor de forță”.

„Domnule președinte, în mijlocul acestui scandal imens, datorați românilor răspunsuri la câteva întrebări simple legate de modul de operare al instituțiilor de forță. Aceste întrebări nu sunt doar ale mele, ci și ale sutelor de români care mi s-au adresat mie și Parlamentului în speranța că aici vor găsi dreptate”, a scris Călin Popescu-Tăriceanu, marți seara, într-o scrisoare postată pe Facebook, după ce președinele Iohannis a semnat două decrete privind eliberarea din funcție și trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea.

Astfel, șeful Senatului l-a întrebat pe președinte dacă există „decizii secrete” ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării „prin care s-au conferit puteri sporite instituțiilor de forță în Justiție”.

„Există alte decizii secrete ale CSAT prin care s-au conferit puteri sporite instituțiilor de forță în Justiție, care au dus la limitarea sau încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor? Dacă da, aveți datoria să le faceți publice. Care este nivelul implicării serviciilor secrete în Justiție, dincolo de descrierea generală “Justiția este câmp tactic”? În lumina documentului prezentat de UNJR, aveți datoria de a preciza care sunt puterile sporite pe care le-ați acordat serviciilor și unde se oprește influența acestora asupra magistraților. Există ofițeri acoperiți în Justiție și, dacă da, care este numărul lor și la ce nivel ierarhic în interiorul puterii judecătorești?”, se mai precizează în scrisoarea adresată de Călin Popescu-Tăriceanu președintelui Iohannis.

Citiți textul integral al scrisorii aici.

 

Reacția vine după ce, marți seara, președintele Klaus Iohannis a făcut o serie de precizări cu privire la serviciile secrete, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni.


Citiți declarația integrală aici: Președintele României a semnat decretul de trecere în rezervă a generalului Coldea. Klaus Iohannis: Pentru ca serviciile secrete să își facă treaba bine, trebuie ca acestea să nu se amestece în politică și nici să nu se politizeze


 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă