Șeful PSD, despre referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție: Nu o să am mulţi prieteni, dar pentru mine nu este o negociere

de Roxana Petre , 08 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 23:43, 08 septembrie 2017
Șeful PSD, despre referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție: Nu o să am mulţi prieteni, dar pentru mine nu este o negociere

Dragnea, despre referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei: Nu o să am mulţi prieteni

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri seara, că referendumul privind redefinirea familiei în Constituție este „o chestiune de o profunzime uriaşă pentru societatea românească”, potrivit Mediafax.

Șeful PSD a anunțat că proiectul de lege care modifică Legea referendumului a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi că acesta va fi adoptat în scurt timp şi de Senat, astfel că la final de octombrie - început de noiembrie, va avea loc referendumul.

„Noi am aprobat legea care modifică legea referendumului, în Camera Deputaţilor, pentru că în aceasta nu erau prevăzute cazurile de modificare a Constituţiei. Acum urmează să se programeze votul final în Senat pentru legea de modificare a Constituţiei, după care o să organizăm referendumul. Cred că acesta va fi la sfârşit de octombrie - început de noiembrie, nu mai târziu pentru că aş vrea ca să fim cât mai mulţi prezenţi la vot, indiferent cum vrem să votăm”, a spus Liviu Dragnea.

Totodată, el a afirmat că „nu va avea mulți prieteni”, din cauză că susține familia tradițională.

„Eu cred că este o chestiune de o profunzime uriaşă pentru societatea românească. Nu o să am mulţi prieteni din Europa, nici măcar din partidul meu, al socialiştilor europeni, dar pentru mine asta nu este negociere, cu toate riscurile. Vreau ca fiecare dintre noi să ne spunem punctul de vedere, nu împotriva cuiva. Măcar aici să avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, aici unde ţine de crezul nostru şi şi de viaţa noastră şi de modul în care vrem să ne gestionăm aceste lucruri”, a mai spus șeful social-democraților.


Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi", însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie". 

 

 

Comentarii

  • adrian

    09 septembrie 2017 5:09

    Dacă avem puțin noroc, o sa ai "prieteni" destui pe la Rahova .

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design