15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a anunțat că înzestrarea Flotei Militare va dura...

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a anunțat că înzestrarea Flotei Militare va dura șapte ani

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat, la Constanța, că programul de înzestrare a Forțelor Navale Române cu cele patru corvete noi are o componentă ce include realizarea etapei a doua de modernizare și înarmarea fregatelor de Tip 22 (F-221 Regele Ferdinand și F-222 Regina Marii), achiziționate în urmă cu 14 ani din Marea Britanie, conform proiectului de hotărâre de guvern publicat pe site-ul MApN, pentru consultare publică, potrivit Agerpres.

"Cele patru corvete vor fi achiziționate într-un efort pe care îl apreciem la șapte ani de zile. Va fi o procedură de dialog competitiv și suntem interesați, așa cum v-am spus, ca mai multe dintre aceste activități economice să se desfășoare în România, pentru că avem nevoie de dezvoltare economică, de locuri de muncă, de taxe și impozite și de transfer tehnologic important. Am văzut anumite comentarii prin presă că nimeni nu vine să construiască special pentru noi un șantier naval care să producă patru corvete.

S-a înțeles greșit; pe noi ne interesează colaborările cu industria românească de profil și sunt firme cu capital românesc sau cu capital străin care au facilități de producție în România, la Brăila, la Galați, la Tulcea, la Constanța, chiar și la Mangalia", a explicat Adrian Țuțuianu, la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit ministrului de resort, s-a decis că modernizarea fregatelor trebuie să aibă loc concomitent cu construcția celor patru corvete.

"Fregatele intră în același pachet de măsuri, pentru că efortul de modernizare a fregatelor trebuie să fie făcut concomitent cu construcția corvetelor și trebuie să fie lucruri complementare, se completează unele pe altele, la care se adaugă și componenta de înarmare a acestor nave de luptă", a subliniat ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă