13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportȘeful diplomației române, Teodor Meleșcanu: România ar putea adera la zona euro...

Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu: România ar putea adera la zona euro în cinci – zece ani

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, că România ar putea intra în zona euro în următorii cinci-zece ani, dacă se va dezvolta într-un mod susținut, informează Agerpres.

“În ceea ce privește criteriile pentru aderare la euro, aceste criterii sunt în mare măsură îndeplinite de către România, mă refer la deficit, la deficitul structural, la toate elementele care țin de participarea la zona euro. Problema pe care o avem este, însă, problema de a alege momentul în care să ne putem cu adevărat asocia și să ne asumăm obligații. (…)

Un orizont de timp poate să fie, din punctul meu de vedere, între cinci și zece ani de acum încolo, dacă România se va dezvolta într-un mod susținut, pentru că ce s-a întâmplat în 2017 a arătat vulnerabilitatea pe care o avem și care ar fi putut să producă efecte mult mai negative, mai profunde asupra noastră decât datorită faptului că nu eram în zona euro”, a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Șeful diplomației a mai subliniat că totul depinde de modul de dezvoltare a României.

“E foarte periculos și nu vreau să dau date precise pentru că totul depinde de modul în care România se va dezvolta. Dacă programul politic al actualei majorități va fi dus la bun sfârșit în acest an, dacă legea salarizării unice va da într-adevăr un orizont foarte clar în legătură cu posibilitatea românilor de a supraviețui la o conversie rapidă a monedei naționale în euro, atunci lucrurile s-ar putea desfășura foarte rapid. De aia am și spus cinci ani”, a precizat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu a inaugurat, vineri, cabinetul său parlamentar din municipiul Câmpina.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă