19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportȘeful diplomației române, Teodor Meleşcanu: Rezolvarea conflictului din Transnistria este o prioritate...

Șeful diplomației române, Teodor Meleşcanu: Rezolvarea conflictului din Transnistria este o prioritate pentru noi

Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, a declarat, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din statele participante la OSCE, că rezolvarea conflictului din Transnistria rămâne o prioritate pentru statul român, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Prezent la Reuniunea Informală a miniştrilor de Externe din statele participante OSCE ce a avut loc în oraşul austriac Mauerbach, Teodor Meleşcanu a reafirmat sprijinul României pentru negocierile în formatul 5+2, ”ca unic cadru ce garantează transparenţa şi legitimitatea unei soluţii durabile bazate pe respectarea deplină a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, conform principiilor agreate la nivel internaţional, inclusiv în cadrul OSCE.”

Meleşcanu a adăugat că ”agenda ameninţărilor de securitate trebuie să pornească de la reafirmarea importanţei respectării principiilor fundamentale şi a angajamentelor asumate, elemente care stau la baza arhitecturii europene de securitate.”

Teodor Meleşcanu a pledat şi pentru „aprofundarea rolului OSCE ca fundament al securităţii europene, soluţionarea conflictelor existente, prevenirea extremismului violent şi a radicalizării care conduc la terorism.”

În plus, ministrul român de Externe a avut întrevederi bilaterale şi cu omologii din Marea Britanie, Republica Moldova şi Georgia.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă