15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportȘeful ANAF, Bogdan Stan: Fiscul are o listă de propuneri la actul...

Șeful ANAF, Bogdan Stan: Fiscul are o listă de propuneri la actul normativ. Legea prevenției se află la nivel de negociere între ministere

Șeful ANAF, Bogdan Stan, a declarat, miercuri, că legea prevenției se află încă la nivel de negociere între ministere, iar fiscul a venit cu o serie de propuneri printre care se află renunțarea la o serie de contravenții pentru agenții economici, potrivit Agerpres.

"Legea prevenției este încă la nivel de negociere între ministere și se lucrează la ea. Eu pot să vă dau punctual propunerile Agenției Naționale de Administrare Fiscală în ceea ce privește măsurile avute în vedere. Cei mai mulți dintre dvs. s-au confruntat cu celebra Ordonanță de Urgență 28/1999, cea care vă obligă să emiteți bonurile fiscale pentru serviciile prestate sau produsele livrate.

Pot să vă spun că noi am renunțat la litera f, de la articolul 10, care prevedea că emiterea bonului fiscal conținând date eronate decât cele prevăzute la litera c sau fără ca acesta să conțină toate datele prevăzute la articolul 4, alineatul 1 sau alineatul 2 se sancționa cu o contravenție de până la 3.000 de lei. Am avut situații neplăcute în care agentul economic a emis un bon fiscal de 5 lei pentru o apă plată și nu a specificat în mod clar produsul pentru care a fost vândut și, din păcate, a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei. Astfel de practici sperăm să nu mai existe după aprobarea Legii prevenției", a afirmat Stan.

Oficialul ANAF a adăugat că alte două propuneri venite din partea Fiscului se referă la renunțarea la amenda aplicată operatorului economic care nu afișează anunțul referitor la eliberarea bonului fiscal.

"De asemenea, am renunțat tot la articolul 10, la litera c referitoare la înmânarea bonului fiscal clientului de către operatorul aparatului fiscal sau eliberarea facturii la solicitarea clientului. Era o sancțiune aici de 1.250 de lei. O altă măsură venită în sprijinul mediului de afaceri a fost scoaterea literei h de la articolul 10, care prevedea că neîndeplinirea de către utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a obligației de a afișa anunțul de atenționare, în caz contrar se sancționa cu amendă de 3.000 de lei.

Vorbim despre celebrul afiș care trebuia afișat în incinta unităților de alimentație publică sau în unitățile hoteliere. Acestea au fost propunerile ANAF și sper că vor fi acceptate. Politica Agenției Naționale de Administrare Fiscală este de a îndruma contribuabilii și de a avea un dialog în vederea conformării voluntare și declarării la plată', a menționat șeful ANAF.

Asociația patronală HORA a organizat, miercuri, la București, prima ediție a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității, la care participă reprezentanți ai autorităților centrale, precum și ai organizațiilor de profil din România.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă