10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportȘedință de urgență PSD - ALDE, după ce au picat negocierile...

Ședință de urgență PSD – ALDE, după ce au picat negocierile cu UDMR. Liviu Dragnea stabilește cu Bădălău, Țuțuianu, Fifor și o parte din miniștrii demisionari din Cabinetul Grindeanu strategia pentru moțiunea de cenzură de miercuri. Şeful PSD: Sunt realist, trece moţiunea

Parlamentarii PSD și ALDE s-au reunit, marți, în ședință de urgență, la solicitarea conducerii coaliției de guvernare, la ora 18.00. Astfel, conducera partidului ar dori să vadă pe câţi aleşi se bazează la votul de miercuri din Parlament. Aceasta este a doua ședință convocată de PSD, în ultimele 48 de ore.

UPDATE 22.30: Liviu Dragnea a plecat târziu de la hotelul unde a avut o reuniune a liderilor PSD, înainte de votul privind moțiunea de cenzură de miercuri. Acesta le-a declarat jurnaliştilor că este "realist, iar moţiunea va trece".

UPDATE 20.45: PSD și ALDE nu au luat, inițial, în calcul ponderea UDMR în Parlament pentru votul asupra moțiunii de cenzură, a precizat liderul social-democraților, Liviu Dragnea, la intrarea la o reuniune informală, care se desfășoară la un hotel din Capitală. Întrebat de jurnaliști cum va fi votul de miercuri la moțiunea de cenzură, președintele PSD a spus: "Mâine va fi un vot".

UPDATE 20.15: La întrunire s-au prezentat, pe lângă Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, Niculae Bădălău, Mihai Fifor, Adrian Ţuţuianu, Claudiu Manda, Gabriel Vlase, Georgian Pop, Liviu Pop, Nicolae Moga, Doina Pană, Marian Oprişan, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Gabriel Pâslaru, Şerban Nicolae, Titus Corlăţean, Marcel Ciolacu, Eugen Nicolicea, Oana Florea, Carmen Moldovan, Natalia Intotero, Cristian Dumitrescu, Steluţa Cătăniciu, Daniel Chiţoiu, iar dintre miniștrii demisionari din Cabinetul Grindeanu sunt prezenți la ședință Graţiela Gavrilescu, Mihai Tudose, Gabriel Leş, Răzvan Cuc, Ana Birchall, Şerban Valeca, Marius Dunca, Rovana Plumb, Teodor Meleşcanu, Florian Bodog.



Nu știu, la ora la care scriu, dacă va trece mâine moțiunea de cenzură a PSD contra guvernului PSD. Și mă feresc să fac orice pronostic. Am însă câteva observații despre acest război pesedisto-pesedist în care n-ai cu cine să ții.


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a anunţat marţi că aleşii formaţiunii nu vor participa la şedinţa de miercuri în care se va da votul pe moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România s-a reunit la ora 11.30 în şedinţă pentru reevaluarea protocolului cu PSD, după ce mai multe proiecte ce vizau comunitatea maghiară au fost retrase de pe ordinea de zi, iar comisiile de la Camera Deputaţilor au fost anulate.

”Nu ne-am certat, nu ne-au tras de haine, de păr. Niciuna dintre taberele PSD nu ne-au convins”, a declarat Kelemen Hunor.

Decizia privind neparticiparea la votul de miercuri a fost luată în unanimitate în şedinţa de urgenţă convocată de UDMR. Hunor a declarat că, indiferent de discuţiile viitoare, această decizie este definitivă şi nu se va schimba.



Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că parlamentarii Uniunii nu vor fi în sală la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după ce PSD a retras de pe ordinea de zi a Senatului trei proiecte legislative cerute de maghiari: folosirea limbii materne în administrație, instituirea Zilei Naționale a Maghiarilor din România și finanțarea învățământul particular confesional. 


”Vreau să văd ce e mâine şi cum va merge ţara mai departe. Dacă nu era vorba de ţară, de săptămâna trecută nu m-aş opri din râs”, a spus preşedintele UDMR. Acesta a completat că într-o democraţie sănătoasă nu trebuie să fie toată lumea la putere şi că e nevoie şi de Opoziţie.

 

Știre în curs de actualizare.

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă