Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ședință CSAT, în absența lui Victor Ponta: Defrișările ilegale și securitatea în regiune, principalele subiecte dezbătute

Miercuri, la ora 14.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, o nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), informează Administrația Prezidențială.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2015 - 17:37

UPDATE: Printre subiectele abordate în cadrul ședinței CSAT, de joi, s-au numărat problema defirsărilor ilegale, precum și problema securității pe flancul vestic al NATO, informează Administrația Prezidențială.

"Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii", precum şi "preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei" din zona de sud a Alianţei Nord-Atlantice, se arată în comunicatul remis de Administrația Prezidențială.

De asemenea, membrii CSAT au discutat concret despre situaţia din Ucraina şi Turcia, dar şi cea din nordul Africii.

Înn şedinţa CSAT au fost analizate, totodată, și riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional "determinate de defrişările ilegale", fapt ce are un impact major asupra mediului de afaceri şi asupra bugetului consolidar al României.

Situaţia defrişărilor ilegale a mai fost pe agenda CSAT, în şedinţa din 9 mai, în contextul în care preşedintele ceruse Parlamentului reexaminarea Codului Silvic.

UPDATEŞedinţa CSAT a început joi, la ora 14.00, de la şedinţă lipsind premierul Victor Ponta, care se află în concediu în Statele Unite ale Americii.

Administraţia Prezidenţială nu a comunicat anterior temele care vor fi discutate în şedinţa CSAT, aşa cum se obişnuieşte înaintea unor astfel de reuniuni. Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

----

Miercuri, la ora 14.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, o nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), informează Administrația Prezidențială.

Temele aflate pe agenda şedinţei CSAT nu au fost încă precizate.

Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis, care îndeplinește funcția de președinte al Consiliului.

Din Consiliului Suprem de Apărare a Ţării mai fac parte: premierul, care are funcţia de vicepreşedinte CSAT, ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Cel mai probabil, la reuniunea de joi a CSAT nu va lua parte premierul Victor Ponta, întrucât se află în concediu. 

Premieru i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de conducere a Guvernului, în perioada 29 iulie - 9 august.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...