13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSe pregăteşte un nou partid? Cristian Diaconescu anunţă înfiinţarea "Mişcării Populare"

Se pregăteşte un nou partid? Cristian Diaconescu anunţă înfiinţarea “Mişcării Populare”

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat luni, într-o postare pe blogul său, că începe procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei “Mişcarea Populară”.

Anunţul vine după ce preşedintele Traian Băsescu le-a spus celor de la PDL “Adio”, în urma alegerilor interne câştigate de Vasile Blaga. De altfel, postarea lui Diaconescu a fost preluată şi de pagina de Facebook a preşedintelui Traian Băsescu.

“Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă – semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca noua platformă socio-politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc,” scrie Diaconescu.

Consilierul prezidenţial enumeră principalele obiective ale fudaţiei: modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educaţie, stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide, promovarea culturii româneşti precum şi stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT şi a turismului, dialog cu românii care trăiesc în afara graniţelor precum şi identificarea oportunităţilor pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-şi pune competenţele în slujba României.

“Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc sa promoveze o Românie modernă”, încheie Diaconescu.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a preluat pe Facebook postarea lui Diaconescu, afirmând: “Eu mă voi înscrie în Fundaţia ‘Mişcarea Populară. Câţi dintre voi vor face la fel?”

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă