8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportScrisoarea presedintelui catre premier

Scrisoarea presedintelui catre premier

Presedintele Traian Basescu i-a transmis premierului Calin Popescu-Tariceanu, in timpul consultarilor acestuia de astazi cu partidele parlamentare, o scrisoare in care seful statului revine cu solicitarea de a nu amana alegerile pentru Parlamentul European.

Prezentam textul integral al scrisorii:

"Domnule prim-ministru,

Opinia publica solicita institutiilor statului, dar si partidelor parlamentare, abordarea cat mai responsabila a primului scrutin pentru alegerea viitorilor nostri parlamentari europeni. Va reamintesc faptul ca, in 20 decembrie 2006, Camera Deputatilor, ca for decizional, a adoptat Legea pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, urmand ca executivul sa oficializeze, prin Hotarare de Guvern, data de 13 mai 2007.
Stiu ca statele membre ale Uniunii Europene si institutiile comunitare se asteapta ca Romania sa-si demonstreze, cu aceasta ocazie, deplina capacitate democratica. Avem datoria de a participa cat mai curand la dezbaterile europene, cu politicieni legitim mandatati de poporul roman. In prezent, ne complacem in a fi reprezentati de politicieni care au fost alesi pentru a face parte din Parlamentul Romaniei, iar aceasta situatie trebuie corectata, cu atat mai mult cu cat, prin absenta celor 35 de parlamentari, este afectata insasi buna functionare a Parlamentului national. Nu putem beneficia de respectul partenerilor nostri comunitari si nici de increderea cetatenilor romani, daca amanam nejustificat alegerile pentru Parlamentul European.
Personal, imi afirm speranta ca partidele politice nu doresc sa evite prezentarea in fata electoratului. Sper, de asemenea, ca ele vor propune candidati competenti si am convingerea ca electoratul va sti sa-i aleaga pe cei mai buni dintre cei inscrisi in competitie.
A-i informa pe cetateni cu privire la rolul Parlamentului European si a le oferi ocazia legitima de a-si exprima optiunile in aceasta directie reprezinta, din punctul meu de vedere, prioritatea absoluta a etapei post-aderare. In acest context, va rog sa nu acceptati, din motive ce reflecta interese personale sau de partid, modificarea calendarului deja stabilit pentru alegerile europene. Data fixata, 13 mai 2007, trebuie sa devina testul maturitatii noastre politice, in calitate de nou stat-membru al Uniunii Europene."

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă