11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSchimb de replici între fostul și actualul premier, pe tema fondurilor europene....

Schimb de replici între fostul și actualul premier, pe tema fondurilor europene. Dacian Cioloș: Grindeanu nu reușește să iasă din logica unor afirmații fals făcute. Încercați să guvernați transparent. în loc să aruncați fumigene ușor de demontat

Fostul premier Dacian Cioloș l-a îndemnat, marți, pe actualul șef al Executivului să guverneze transparent. Reacția vine în contextul în care Sorin Grindeanu a acuzat, luni seara, fostul Guvern că ar fi responsabil de întârzieri şi pierderi legate de absorbţia fondurilor europene.

„Domnul Sorin Grindeanu nu reușește, după aproape două luni de guvernare, să iasă din logica unor afirmații false făcute de PSD în campania electorală. Cu atât mai mare este dezamăgirea mea cu cât acum datele oficiale îi sunt la îndemână, nu trebuie decât să le ceară miniștrilor din subordine. Greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există, domnule Grindeanu, încercați să guvernați transparent și să construiți pe baza politicilor și proiectelor demarate anul trecut în loc să aruncați fumigene ușor de demontat precum <<zero fonduri europene>>”, a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

În replică, Sorin Grindeanu a afirmat că Guvernul Cioloș „e zero" în ceea ce privește atragerea de fonduri europene pe exercițiul bugetar 2014 – 2020.

„Am văzut o declarație a fostului prim-ministru Cioloș legată de faptul că anul trecut s-au atras sume de bani. Eu cred că dânsul știe foarte bine la ce mă refer. Noi vorbim de exercițiul bugetar 2014 — 2020. Suntem în 2017, dânsul a fost prim-ministru în 2016. Pe exercițiul bugetar 2014 — 2020 e zero. Dacă nu știe că e zero, o să-i arătăm documentele oficiale", a spus Sorin Grindeanu, la finalul unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la Ministerul Transporturilor.

Luni seara, Sorin Grindeanu a declarat, la Antena 3, că Executivul Cioloș a lăsat „o moștenire grea”.

„Nici eu, nici colegii mei nu am vorbit de moştenirea grea, dar este nevoie şi se va întâmpla în perioada următoare ca fiecare minister trebuie să iasă cu o radiografie la zi a situaţiei aşa cum a găsit-o şi unde vrem să ajungem. E absolut necesar şi se va întâmpla acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu, care a acuzat „întârzieri şi pierderi” legate de absorbţia de fonduri europene pe care guvernul precedent.

„Anul acesta 5,2 miliarde de euro (absorbţie fonduri europene – n.r.) şi pentru asta trebuie să pornim motoarele. Sunt anumite lucruri, vor fi spuse în perioada următoare, care nu mai pot fi recuperate, din păcate. Datorită lui 2016 o să ieşim cu o situaţie la zi din acest punct de vedere pe fonduri europene. Anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016, din păcate, nu mai poate fi recuperat. Eu cred că asta e de fapt drama, dincolo de altceva, pe care noi continuăm de la un exerciţiu bugetar la altul s-o trăim atunci când există guverne care nu au aplecare spre binele cetăţeanului”, a mai spus Grindeanu.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă